Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 24 januari 2015

Groeten uit Berdychiv, Oekraine

Bezoek aan vrouwenhuis Simcha
Begin januari brachten onze vrienden Henk & Adrie Swijnenburg (ja ja, die van de Weissensee actie!) met familie een bezoekje aan kennissen in de Oekraine. We hadden hen gevraagd of ze, zo mogelijk, ook eens langs wilden gaan bij pastor Sergey Romanenko.

Afgelopen december bracht de kerstcollecte in Christengemeente De Hoeksteen een mooi bedrag op, dat we volledig schonken ten bate van het werk van pastor Sergey onder de daklozen, armen, eenzamen en verslaafden in de koffie- en rehabilitatiehuizen in Berdychiv. Met weinig middelen doet deze man zo ontzettend veel!

Zie eens, hoe mooi de keuken is geworden!
Bijgaand een aantal foto's van de ontmoeting die onze vrienden met hem hadden. Ze kregen eerst een rondleiding door het vrouwenhuis, dat in december 2013 overigens met hulp van Traveling Light werd aangekocht. Herinneren jullie je de foto's van het huis nog, voordat er iemand in woonde? Nou, we kunnen wel zeggen dat alles bijna onherkenbaar is veranderd!

Veilige haven...
Geweldig om te zien hoe het geld gebruikt is voor het opknappen van het huis, waarin vrouwen (met hun kinderen) nu veilig kunnen wonen. Prachtig ook om te zien dat ze kippen, varkens en koeien houden. De vrouwen kunnen zichzelf zo voorzien van eieren, melk en vlees. Er is zelfs een hond voor de bewaking.
Sergey laat het kantoortje zien

Daarna bezochten onze vrienden het mannenhuis. Ook daar was het de eenvoud die hen raakte. Mannen komen daar tot geloof in Jezus Christus, soms na jarenlange problemen met verslaving en een afschuwelijk eenzaam leven op straat. Hier kunnen ze wonen, werken en leren om een 'normaal' leven te leiden.

Slaapzaal in het mannenhuis
Pastor Sergey is een gepassioneerd man én een ervaringsdeskundige... hij was vroeger ook verslaafd. Nu zet hij zijn leven ervoor in om mensen van de dood te redden, voor eeuwig! We zijn heel blij dat we hem daarbij op financieel vlak kunnen helpen. Daarnaast weten we zeker dat het bezoek van onze vrienden een enorme bemoediging voor hem en zijn team is geweest.

Willen jullie ook bidden voor zijn werk in de Oekraine?

PS: Klik op de foto's voor een vergroting!

2 opmerkingen:

Yvonne zei

Geweldig om te lezen.Mooie projecten, en zo herkenbaar hoe het daar is.....

Traveling Light zei

Ja, dat herken jij vast wel Yvonne, van jullie werk in Wit Rusland!