Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 30 december 2014

Project tomatenkassen, Servië

De tomatenkassen achter het centrum
Enige tijd geleden kregen we een verzoek van Sasa en Svetlana Ivanovic, de directors van Teen Challenge in Servië... of we wilden helpen met de aanschaf van nieuw plastic voor de tomatenkassen bij het drugs- en alcoholrehabilitatiecentrum in Novi Sad, Servië.

Het werk van Teen Challenge in Novi Sad is voor een deels afhankelijk van giften, maar een belangrijk deel van de inkomsten komt ook voort uit de teelt en verkoop van tomaten.

Teen Challenge rehabilitatiehuis, Servië
Achter het centrum liggen grote kassen die met plastic overdekt zijn. Om de paar jaar moet het plastic vervangen worden. De planning is om in januari/februari 2015 van zo'n vier kassen het plastic te vervangen. Na een aantal jaren wordt het plastic namelijk dof en gaat het scheuren. In maart zullen weer duizenden tomatenplanten worden uitgezet.

Het werken in de kassen is therapie voor de mannen die in het centrum verblijven. Ze leren om met regelmaat te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun aandeel in de teelt. Dat de verkoop van de tomaten geld oplevert om het centrum te runnen is natuurlijk een extra duwtje in de rug om hard te werken en serieus met hun taak om te gaan.

Vervanging van het plastic is nodig
Uiteraard willen we hen graag helpen met deze praktische investering. Het kost ongeveer 600 euro per kas om het plastic te vervangen. We zouden hen graag 2,400 euro willen schenken om tegemoet te komen in de kosten voor het vernieuwen van het plastic van vier kassen.

Als je van tomaten houdt ;) en mee wilt helpen, maak dan je gift (die natuurlijk belastingaftrekbaar is) over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van KASSEN.

Namens staf en studenten in het rehabilitatiehuis alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na. 
[Galaten 6:2]

2 opmerkingen:

Yvonne zei

Een mooi project! Heel leuk om te lezen hoe ze de kassen, net als in Belarus, opzetten.

Traveling Light zei

Dank je wel Yvonne, leuk om te zien hoe dat in die landen gaat ja!