Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 15 december 2014

Project koffie- en rehabilitatiehuizen, Berdychiv

pastor Sergey Romanenko in het koffiehuis
Het is alweer een jaar geleden dat we pastor Sergey Romanenko en zijn werk in Berdychiv , Oekraine op deze blog in de spotlight zetten. Met elkaar haalden we toen 5,000 euro binnen voor de aankoop van het vrouwen- en kinderhuis Simcha. Een geweldige actie was dat!

Vrouwenhuis Simcha
Het gaat goed met de vrouwen en kinderen, het huis zit steeds vol. Pastor Sergey is ook een koffiehuis in Berdychiv begonnen. Voor veel verslaafden en daklozen is een bezoek aan een koffiehuis vaak de eerste stap om hulp te zoeken. Meestal worden ze op straat aangesproken door vrijwilligers van het koffiehuis en uitgenodigd om eens te komen kijken.

Over het algemeen is zo'n bezoek ook de eerste aanraking met Gods liefde en tevens de eerste ontmoeting met ex-verslaafden die een nieuw leven hebben ontvangen én aangegrepen. In het koffiehuis krijgen ze wat te eten en drinken, is er tijd voor een gesprek, er wordt meestal muziek gemaakt en er is altijd wel iemand die vertelt (getuigenis geeft) wat God in zijn of haar leven heeft gedaan.

Na een paar bezoeken (soms zelfs na slechts 1 bezoekje) besluiten sommigen dat ze ook een ander leven willen en zo komen ze terecht in een rehabilitatiehuis, waar ze soms wel een jaar of langer verblijven.

Koffiehuis Berdychiv
Pastor Sergey en zijn team doen geweldig werk in Berdychiv. Ze bekommeren zich echt om de verschoppelingen om het zo maar te zeggen, ze laten hun licht schijnen in de allerdonkerste hoeken van de Oekraine.

Er is dringend geld nodig voor het opknappen van één van de rehabilitatiehuizen, voor een reparatie aan de auto van pastor Sergey en voor het uitbreiden van het koffiehuizennetwerk.

Wij brengen graag goed nieuws uit de Oekraine! Mensenlevens die veranderen, voor eeuwig! Een mooiere investering kan je niet maken...

Giften zijn belastingaftrekbaar en welkom op rekening. nr. NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light. Vermeld wel even: KOFFIEHUIS.

PS: Zie rechterkolom voor een overzicht van de decemberprojecten.

Geen opmerkingen: