Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 18 oktober 2014

Project Bertine House

Magne & Olga en hun kinderen
We kondigden het een paar weken geleden al aan: de sportieve actie voor Bertine House in Poltova, Oekraine. We zamelen momenteel geld in voor hulp aan vrouwen en kinderen die gevlucht zijn uit Donetsk.

Bertine House is in 2008 opgericht door Magne & Olga Gulbrandsen. Een prachtig huis in Donetsk waar vrouwen en kinderen veilig kunnen wonen. De vrouwen hebben meestal een verslavings- en prostitutieverleden en krijgen hier de kans om een nieuw leven te beginnen.

Magne is geboren in Noorwegen. Op zijn negende pleegde hij zijn eerste diefstal, op zijn veertiende begon hij drugs te gebruiken: marihuana, extacy, heroine en nog veel meer. Hij bracht uiteindelijk zeven jaar in de gevangenis door.  Gelukkig kwam hij in een christelijk rehabilitatiecentrum terecht, waar hij de liefde en genade van Jezus Christus leerde kennen... het begin van een totaal nieuw leven.

Vrouwen en kinderen in Bertine House
Hij trouwde met Olga en samen hebben ze vier kinderen. Op een dag brachten ze een bezoek aan een vrouwengevangenis in de Oekraine. Daar sprak God tot Magne: "help deze vrouwen zodat ze weer herenigd kunnen worden met hun kinderen..." En zo ontstond het idee voor Bertine House.

Onlangs zijn de vrouwen en kinderen, die in het opvanghuis in Donetsk woonden, gevlucht vanwege de oorlogssituatie daar (zie vorige blog). Ze hebben alles achtergelaten en vonden tijdelijk onderdak in een oud huis in de stad Poltava (halverwege tussen Donetsk en Kiev) maar daar waren niet eens sanitaire voorzieningen. Omdat de winter eraan komt moest snel een andere oplossing worden gezocht.

Ja, ook de allerkleinsten vinden hier een thuis
Sinds vorige week huren ze een flat, dus gelukkig hebben ze nu een wc en douche binnen! Maar ondertussen wordt druk gezocht naar een groot huis dat weer omgebouwd kan worden tot een opvanghuis voor vrouwen en kinderen! Het huis dat ze momenteel op het oog hebben kost ca. 90.000 euro...

Op 26 oktober wordt de marathon van Etten-Leur gehouden. Vier lopers hebben zich bereid gevonden hun kilometers te maken ten behoeve van het nieuwe huis. Thomas van Dartel (5 km), Erik Slobben (21 km), André van Slooten (21 km) en Jan Verschoor (21 km) gaan rennen om de vrouwen en kinderen te helpen. Je kunt hen sponsoren door bijvoorbeeld een bedrag per kilometer of per man, of een bedrag voor het uitlopen van de race of een algemeen bedrag te schenken.

ALLE giften zijn welkom op rekening NL91RABO0118582275 ten name van Stichting Traveling Light (ANBI erkend, dat betekent dat je giften belastingaftrekbaar zijn) onder vermelding van BERTINE.

We zien uit naar jullie hulp!

Geen opmerkingen: