Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 11 oktober 2014

Dakloos voor donaties

Ha lekker, een boterham
Twee weken geleden was het zover: Jim & Lynda Hayes vertrokken met de trein naar Amsterdam om daar een heel weekend op straat te leven. Zij 'vierden' op die manier hun dertigjarig huwelijk. Met project homeless honeymoon wilden zij aandacht vragen voor het werk van Teen Challenge in Slovenië.

Ze kwamen er al snel achter dat het vinden van eten niet zo'n probleem was. Er zijn heel veel kerken en liefdadig-heidsorganisaties die voedsel uitdelen. Ook werd er regelmatig geld in hun schoot geworpen!

Slapen op straat
Het grootste probleem was het vinden van een slaapplaats. Onder bruggen, voor het station, achter plantenbakken, in een winkelportiek, ze werden vrijwel overal weggestuurd.

Na drie onrustige dagen en nachten waren Jim & Lynda totaal versleten. Ze waren zo moe dat ze terug in de trein in slaap vielen en bijna hun station voorbij reden :) Het tweetal is erg geschrokken van het bizarre leven dat zich na 2 uur 's nachts afspeelt onder de daklozen, verslaafden en illegalen. 'Brood en geld is wel bij elkaar te scharrelen', aldus Jim, 'maar wat de mensen echt nodig hebben is een nieuw leven door Jezus Christus.'

En dat is nu precies wat Teen Challenge bieden wil: praktische hulp (onderdak, verzorging, afkicken etc.) én geestelijke hulp (een kennismaking met de liefde en genade van Jezus). 'Clean' worden kan in elke reguliere kliniek, maar 'clean' blijven kan alleen met de hulp van God zelf!

Bezoek aan het Dennis Griffith huis, Slovenië
Met hun actie haalden Jim & Lynda tot nu toe 3,328 euro op en er komt nog steeds geld binnen. We verwachten een gift van 3,500 euro te kunnen schenken aan het Dennis Griffith rehabilitatiehuis in Nova Vas, Slovenië. Ze zullen het geld o.a. gebruiken voor de aanschaf van beschermende kleding, (herinneren jullie je project kettingzaag uit 2011 nog?) want de mannen krijgen steeds meer houtkapklussen!

Onze hartelijke dank gaat uit naar Jim & Lynda die het avontuur aangingen en uiteraard naar iedereen die hen gesponsord heeft door een donatie te geven. Wat zullen de mannen in Nova Vas blij zijn!

Geen opmerkingen: