Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 10 september 2014

Werkweek Italië 2014

hard werken en blijven lachen!
Evenals vorig jaar organiseerde Traveling Light ook nu weer een werkweek in Italië. Praktische hulp bieden met een groep vrijwiliggers in Communita Brezzano, een christelijke therapeutische woongemeen-schap in Toscane.

[klik op de foto's voor een vergroting]

kampvuur
Communita Brezzano bestaat uit drie oude Toscaanse huizen in de bergen. Maria Meier (een Duitse weduwe die daar al jaren de scepter zwaait) woont in een van de huizen en geeft daar onderdak aan vrouwen met emotionele, psychische of verslavings-problemen.

Haar vaste helper Boris woont in een ander huis en geeft onderdak aan mannen met problemen van allerlei aard. Het derde huis, Casa Shalom, verhuren ze als vakantie- of groepsverblijf en van het geld dat daarmee binnenkomt kunnen ze weer leven. Wij hadden Casa Shalom voor een week afgehuurd.

Pizza uit de houtoven
Iedere dag gingen de  mannen het bos in om bomen in stukken te zagen en blokken hout te kloven. Ze hebben ook deze keer weer heel veel hout gehakt en onderin de kelder van het mannenhuis opgestapeld. Een enorme klus waar Boris anders weken en weken mee bezig zou zijn.

Alledrie de huizen worden 's winters verwarmd door houtkachels, er is dus een enorme voorraad voor de winter nodig. Dankzij de hulp van David, Jan, Menno, Nick en Teun is die klus in enkele dagen geklaard. Lang leve onze vrijwilliggers!

Het thema voor de week was 'geestelijke strijd', we hebben daar elke avond een bijbelstudie over gehouden. Het was heel bijzonder om met elkaar te bidden, praten, nadenken en zingen. Teun had zijn gitaar meegenomen en verzorgde steeds de muziek, dat was echt super.

Zondag brunch met Maria en Boris
Hartelijk dank aan David, Menno, Nick en Teun voor de tomeloze inzet, humor en het enthousiasme. We hebben ons licht laten schijnen in Italië en ons gebed is dat dat een grote uitwerking zal hebben op het leven van de mensen daar, en ook op ons als groep!

Het is zoveel beter te geven, dan te ontvangen.

Zie ook het fotoalbum op Facebook.

Geen opmerkingen: