Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 13 september 2014

Geest en groenten :)

Zeelui met hun nieuwe Bijbels
Onderstaand een berichtje van havenevangelist Guus Peters, waaruit blijkt dat praktische hulp geestelijke zegen voortbrengt.

"Nogmaals hartelijk dank voor de gulle donatie ten behoeve van de zeelui voor de scheepjes die aan de ketting liggen in Gent.

Er is goed nieuws: zeventien van de twee-en-twintig mannen zijn nu naar huis mét hun salaris. Christian Roos van de ITF (International Transport Workers Federation), zeg maar de internationale vakbond voor zeevarenden, heeft hiermee geweldig werk afgeleverd. Er zijn nu dus nog vijf mensen aan boord. De maatschappij van de scheepjes is zo onder druk gezet, dat zij nu weer voor de proviand zorgen.

Ik wil jullie namens de zeelui, namens mijn lieve collega Ann van der Sijpt van Stella Maris in Gent en namens mijzelf, hartelijk dank zeggen voor jullie geweldige hulp.

En er is ook geestelijk resultaat: Drie van de bemanningsleden wilden meer van het evangelie weten en ik heb hen een en ander uit kunnen leggen en hen ook kunnen voorzien van Bijbels in het Russisch."

Geen opmerkingen: