Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 19 september 2014

Project nieuwtjes

Restart drugspreventiewerk op scholen
Vier weken geleden presenteerden we project busje Restart in Servië op deze weblog. Stichting Restart is een organisatie in Servië die tot doel heeft daklozen en verslaafden van de straat te halen en hen te motiveren een rehabilitatieprogramma te volgen. Ze hebben voor het straatwerk dat ze met een team uitvoeren dringend behoefte aan een tweedehands busje.

De initiatiefnemers Boris en Jelena waren zelf verslaafd aan heroine en kwamen in het Teen Challenge programma in Servië tot geloof. De dokters gaven hen geen hoop op een zwangerschap. Maar bij God zijn alle dingen mogelijk! Ze hebben inmiddels een gezonde dochter.

Er is in de afgelopen weken meer dan 3,000 euro binnengekomen voor de aanschaf van een busje. Hartelijk dank allemaal voor jullie snelle reacties. We willen hen graag 3,500 euro schenken. We vertrouwen erop dat het laatste stukje ook snel binnen zal komen. Boris is inmiddels druk op zoek naar een geschikte auto! 

Lynda & Jim Hayes
Volgende week vrijdag gaan Jim & Lynda Hayes naar Amsterdam in het kader van project Homeless Honeymoon. Zij willen een weekend als daklozen op straat doorbrengen en daarmee aandacht vragen voor het werk onder verslaafden en daklozen.

De opbrengst van deze actie zal volledig naar het werk van Teen Challenge in Slovenië gaan. Er is al meer dan 1,200 euro binnengekomen. Je kunt Jim& Lynda nog steeds sponsoren door een gift over te maken op rekening nummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light o.v.v. HONEYMOON. (Wij zijn ANBI erkend)

De telefoon staat overigens niet stil bij Traveling Light, ook de emails en berichtjes op Facebook gaan door. We hebben direct contact met de mensen achter de projecten; lekker korte lijnen dus!
We hebben een aantal projecten in de wachtrij staan voor de maand oktober, onder andere:
  • Actie halve marathon Etten-Leur ten bate van Bertina huis in Donetsk, Oekraine. De vrouwen en kinderen in dit rehabilitatiehuis van Teen Challenge hebben het huis achter moeten laten. Ze zoeken nieuwe woonruimte in een veiliger omgeving. Hoge nood dus!
  • Hulp aan Teen Challenge rehabilitatie en crisiscentrum in Winiarczykowka, Polen. Zij hebben extra financiën nodig voor brandstof voor de komende winter.
  • Speciale gift voor de Beit Hallel Messiaanse gemeente in Ashdod, Israel. In oktober gaan zijn weer van start met een Alpha cursus!
Vrouwen + kinderen Bertina huis
En zo hebben we nog veel meer verzoekjes voor kleinschalige hulp. Zonder jullie gebeden en giften kunnen we daar niet aan voldoen. Hou deze blog en/of de Facebook pagina dus in de gaten.

We rekenen meer dan ooit op jullie steun!

Geen opmerkingen: