Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 20 augustus 2014

Project busje Restart, Servië

De projecten die we als stichting steunen en de contacten die we leggen, komen voort uit een steeds groter wordend netwerk. Voor een volgend project willen we jullie weer even 'meenemen' naar Servië. Als je in de rechter kolom op deze blogpagina naar kernwoorden (naar beneden scrollen) gaat en op Servië klikt, zie je dat we al diverse projecten in dat land hebben gesteund.

Boris & Jelena Strbac
Op de foto zien jullie Boris en Jelena Strbac met hun dochter, zij zijn de oprichters van stichting Restart. Een organisatie die tot doel heeft daklozen en verslaafden van de straat te halen en hen te motiveren een rehabilitatieprogramma te volgen. Boris & Jelena hebben goede contacten met diverse opvangcentra in Servië en omliggende landen en in de afgelopen drie jaar hebben zij meer dan vijftig (!) mensen op weg geholpen een nieuwe leven te beginnen.

Boris en Jelena zijn ervaringsdeskundigen, zoals dat heet. Reeds op jonge leeftijd begon Boris marihuana, extacy, lsd en heroine te gebruiken. Dat bleef zo toen hij Jelena ontmoette. Heroine nam hun hele leven over, meer dan tien jaar waren zij samen verslaafd totdat ze in 2008 terecht kwamen in het Teen Challenge rehabilitatie centrum. Daar vonden ze eindelijk de hulp die ze zo hard nodig hadden.

Deel van het Restart team voor het kantoor
Toen ze in 2011 uit het programma kwamen, besloten ze Restart op te richten in de hoop en het vertrouwen mensen (zoals zij zelf eens rondliepen) te helpen. Restart is een ministry van de Holy Trinity Church in Novi Sad, waar Boris pastor is. Met een team vrijwilligers gaan ze regelmatig in Novi Sad en Subotica de straat op om contact te leggen met de daklozen en verslaafden. Ook geeft het team preventie- en voorlichtingslessen op basisscholen.

Enige tijd geleden mailde Boris ons al met de vraag of Traveling Light wilde helpen met de aanschaf van een busje. Zijn eigen auto is naar de sloop gegaan en momenteel hebben ze geen vervoersmiddel. Afgelopen juni sprak Jan met hem tijdens de My Brother's Keeper conferentie in Bosnië en beloofde hulp.

Restart logo
Er is tussen de 3.000 en 4.000 euro nodig om een goede tweedehands Citroën Berlingo, VW Sharan, Opel Zaphira of iets vergelijkbaars te kunnen kopen in Servië. Traveling Light ziet de grote nood in Servië en is dankbaar voor mensen zoals Boris en Jelena die hun leven hebben ingezet om mensen, die in duisternis leven, het evangelie te vertellen en hen te motiveren hun leven een andere richting te geven!

Als je een hart hebt voor straatwerk, drugspreventie en evangelisatie dan spreekt dit project je vast wel aan. Maak een gift over op Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van RESTART. Zo help je mee om Europa te veranderen!

Als we zaaien in vruchtbare grond, kunnen we zeker een goede oogst verwachten!

Geen opmerkingen: