Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 30 juli 2014

Project studiefinanciering Andrii Soloviov

The Soloviov familie
We vinden het altijd heel leuk en bemoedigend als ons ter ore komt dat iemand van onze Teen Challenge 'familie' gaat studeren. Vorig jaar hielpen we Magdalena Horjak van Teen Challenge Slovenië met een studiefinanciering, deze keer willen we Andrii Soloviov helpen.

Andrii is de director van rehabilitatiehuis Istochnick, Oekraine. Herinneren jullie je de WeissenSee actie nog? Afgelopen februari reden Krijn Donk & Henk Swijnenburg 200 km op natuurijs en haalden daarmee 2500 euro op voor sanitair, leidingwerk en keuken van het nieuwe opvanghuis dat naast het oude huisje wordt gebouwd.

Mooi stucwerk
Op de foto's (klik op de foto voor een vergroting) is te zien hoe de mannen aan het werk zijn in het huis. De verwarming, het leidingwerk en sanitair zijn aangelegd. Momenteel zijn ze bezig met betegelen. Ook is er een nieuw gasfornuis besteld, maar door de omstandigheden in het land is de aflevering vertraagd.

Verwarming, lampen, ramen...
Momenteel verblijven er drie mannen en twee vrouwen (met kinderen) in het rehabilitatiehuis. Zoals overal in de Oekraine zien we steeds vaker dat vrouwen en kinderen om hulp komen vragen. In Berdichev bijvoorbeeld is inmiddels een huis speciaal voor die doelgroep geopend.

Nieuw sanitair
Andrii gaat per 1 augustus (één dag per week) een studie Human Resources & Organizational Development volgen aan de katholieke universiteit in Kiev. Hij wil graag zijn master's degree halen, voornamelijk met het oog op de ontwikkelingen van het snel groeiende werk onder daklozen en verslaafden in de Oekraine. Dat vinden we heel bewonderingswaardig, vooral ook omdat Andrii zelf een verslavingsverleden heeft.

Bewoners van Istochnick
In 1998 ging hij door een christelijk rehabilitatieprogramma heen en leerde hij de liefde en genade van Jezus Christus kennen. Daarna volgde hij de discipelschapstraining van Jeugd met een Opdracht in Kiev. In 2011 behaalde hij zijn M.A. in Intercultural Studies (Eastern European Campus Alliance Theological Seminary).

Sinds 1999 is hij werkzaam in het centrum Istochnick. Zoals in de meeste christelijke rehabilitaitehuizen is dat liefdeswerk, een roeping dus. Andrii en zijn gezin zijn afhankelijk van giften die voor hun werk aldaar binnenkomen. De studie (plus reis- en verblijfkosten) kost zo'n 3,000 euro. We willen hem graag bemoedigen en op gang helpen met een bedrag van minimaal 1,000 euro. Als je hem wilt steunen, maak dan je gift over op Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. STUDIE ANDRII.

Geen opmerkingen: