Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 22 juli 2014

Project groente & fruit voor zeelui

De Major en Aversa in de haven van Gent
Afgelopen weekend kregen we een telefoontje van havenevangelist Guus Peters (ja, die van de kerstpakketten!). Hij vroeg onze hulp bij een situatie in een van de havens waar hij regelmatig komt.

In de haven van Gent liggen twee schepen aan de ketting, dat wil zeggen dat ze niet uit mogen varen. De Russische eigenaar van de schepen heeft zijn rekeningen niet betaald. De ITF (International Transport Workers Federation) is al een tijd met de zaak bezig.

Guus (rechts) deelt uit!
De Major ligt al sinds afgelopen januari vast en de Aversa sinds maart. De schepen hebben elk 12 bemanningsleden uit de Oekraine aan boord, 24 man in totaal dus.

De bemanning heeft al maanden geen loon ontvangen. Ze hebben wel te eten, maar ook al maanden geen verse groenten en fruit. Guus en Annemiek Peters bezoeken de schepen regelmatig en nemen dan groente en fruit mee, zodat de jongens toch iets gezonds naar binnen krijgen. Guus kan de spullen inkopen via een boer in de buurt.

Het zal duidelijk zijn dat de bemanning hier niets aan kan doen, zij moeten wachten op een uitspraak. De huidige siuatie in de Oekraine baart de mannen uiteraard ook extra zorgen, het is dan heel moeilijk om zo lang en zo ver van huis te zijn. Guus en Annemiek bieden altijd een luisterend oor!

24 mannen van vers voedsel voorzien
Door de zeelui te bezoeken en eten mee te brengen hopen zij het leven aan boord iets aangenamer voor hen te kunnen maken. Dat is praktische hulp! Dat is je licht laten schijnen waar het nodig is!

Guus en Annemiek vragen of Traveling Light supporters mee willen helpen door een bedrag over te maken (tot nu toe hebben ze alles zelf betaald), zodat zij zoveel mogelijk gezond voedsel naar de bemanningsleden kunnen blijven brengen... totdat de schepen weer uit mogen varen.

Je kunt je gift overmaken op Rek. nr. NL91RABO0118582275 tnv Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. VOEDSEL ZEELUI.

Geen opmerkingen: