Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 16 juni 2014

Bezoek aan Teen Challenge Winiarczykowka, Polen

Vreugde delen!
Een paar weken geleden waren wij (Jan en Marja) op bezoek bij Janusz & Bogusia Gornicki in Polen. Zij openden eind 2010 een opvanghuis voor verslaafden en daklozen in zuid Polen.

Het centrum ligt op de grens Polen/Slowakije
Een wonderlijk verhaal, als je bedenkt dat Janusz zelf een verslavingsverleden heeft, door het Teen Challenge programma in Lekini heenging, zijn vrouw Bogusia ontmoette en met hun twee jonge kinderen naar het zuiden van Polen verhuisde. Kleine Jacob was 1 week oud toen ze aan dit avontuur begonnen!

Inmiddels draait het centrum in Winiarczykowka op volle toeren. Het bijzondere aan dit opvanghuis is dat zij ook oudere mensen ontvangen, mensen die kip noch kraai op de wereld hebben.

Het was zo ontroerend om te zien hoe Janusz en Bogusia liefde geven aan mensen die totaal ontredderd en eenzaam bij hen binnen kwamen. Dat is Jezus volgen in de praktijk!

We zijn enorm gastvrij ontvangen. We kregen echt de tijd om Gods woord te delen, met iedereen te praten en te bidden, en de mannen ook aan het lachen te maken:) Gelukkig was er ook tijd om door de prachtige, bosrijke omgeving te wandelen.
Bezoek aan de prachtige stad Krakau

We hebben, dank zij jullie giften, inmiddels 4,000 euro over kunnen maken voor project waterzuiveringsinstallatie. Willen jullie meebidden voor een spoedige afhandeling van alle papierwerk en vergunningen en bovenal voor gunst (favor) met de lokale overheden?

Poolse folklore
Bogusia helpt de bewoners ook om hun creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Op lokale markten en in kerken verkopen ze hun producten om geld in het laadje te brengen voor het runnen van het centrum.

Speciaal voor de donateurs van Traveling Light maakte Bogusia samen met hen hele kleurrijke bladwijzers... als bedankje voor jullie giften en gebeden. Mail of bel ons even, dan sturen we je zo'n prachtig exemplaar toe!

Dit is nu precies het soort kleinschalige werk dat Traveling Light graag wil ondersteunen. Het is directe en liefdevolle hulp aan hulpeloze, eenzame mensen. Genade schenken aan hen die door de maatschappij zijn afgedankt. We hebben grote bewondering voor dit werk!
Dankbare en blije gezichten...
  • Klik op de foto's voor een vergroting!
  • Kijk ook eens op Bogusia's blog.
  • Er is al meer dan 1,000 euro binnen voor vervolgproject gebedshuis Slowakije.
  • We hebben 1,200 euro (genoeg voor 75 deelnemers) overgemaakt voor project sponsoring zomerkamp Oekraine.
  • Hartelijk dank allemaal!
Geen opmerkingen: