Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 28 april 2014

Project zuiveringsinstallatie Polen

Janusz & Bogusia Gornicki
Herinneren jullie je project kachel Teen Challenge Polen nog? We schreven toen ook even kort over Janusz Gornicki die een opvangcentrum in het zuiden van Polen runt. Op de foto zie je hem met zijn vrouw Bogusia.

Samen zetten zij in 2010 een Teen Challenge rehabilitatie en crisiscentrum op in Winiarczykowka. Geweldig, vooral als je bedenkt dat Janusz jaren geleden zelf als verslaafde in het centrum in Lekini binnenkwam.

Nu helpt hij, samen met zijn vrouw en een aantal stafleden, mannen die dakloos, verslaafd of invalide zijn en vaak onder moeilijke omstandigheden een hulpeloos en hopeloos leven leiden. Ze geven hen een thuis, een warm bed, eten, verzorging en bovenal liefde. De mannen ondervinden soms voor het eerst in hun leven dat God hen werkelijk liefheeft. Je mag wel zeggen dat Janusz en Bogusia hun leven hebben gegeven om voor de armen en ontheemden zorgen. 

Liefdevolle zorg
Het opvangcentrum in Winiarczykowka fungeert ook als crisisopvang voor degenen die wachten op een plaatsje in het Teen Challenge programma in Lekini. Er kunnen ongeveer 22 mensen wonen in het centrum (inclusief werkers).

Staf en bewoners van het Winiarczykowka centrum
Janusz schreef ons (eind vorig jaar al) over de problemen die zij hebben met hun afvalwatertank, die verkeerd geinstalleerd is door de vorige eigenaar van het huis. De tank vangt niet alleen rioolwater op, maar ook grond- en regenwater. Dat betekent dat de tank nu maandelijks leeggepompt moet worden en dat kost veel geld.

Geld dat ze veel beter kunnen gebruiken voor het runnen van het centrum. Je kan je wel voorstellen dat alleen al eten, drinken, kleding, studiemateriaal, stroom en water voor zo'n grote groep mensen aardig wat kost. Het centrum bestaat bij de gratie van giften en ook dankzij de creativiteit van heel veel dames, kijk maar eens HIER wat voor mooie dingen zij maken. De verkoop van deze spulletjes brengt ook weer geld in het laadje.

Leegpompen watertank
Een nieuwe zuiveringsinstallatie is een flinke investering, er is ongeveer 11.000 euro nodig, waarvan al zo'n 4.000 euro bij elkaar is geschraapt. Er is dus nog een gat van 7.000 euro... Traveling Light wil Janusz en Bogusia graag helpen. We moeten toch makkelijk zo'n 4.000 euro bijeen kunnen brengen teneinde dit project te kunnen realiseren. Het zal hen flink in maandelijkse lasten schelen.

Misschien weten jullie een kerk, stichting of bedrijf die ook een gedeelte op zich wil nemen... hoe eerder het geld bij elkaar is, hoe sneller ze aan de installatie kunnen beginnen. Spreekt dit mooie werk je aan, maak dan je gift over op Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van waterzuivering Polen. We zien uit naar jullie reacties!

PS: Deel dit mooie nieuws uit Polen ook met anderen alsjeblieft!

Geen opmerkingen: