Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 19 april 2014

Nieuws en aktiviteiten

Stadswandeling Potsdam
Het is een paar weken stil geweest aan het digitale front, maar bij Traveling Light betekent dat meestal dat er dan heel druk achter de schermen wordt gewerkt :) Om maar een aantal zaken te noemen:

Wij (Jan en Marja) waren uitgenodigd om te spreken op een aantal plaatsen in Duitsland, o.a. in Berlijn en in de Nehemia Gemeinde in Potsdam. Wat een bijzondere en waardevolle ontmoetingen hadden we daar. Een heel mooi moment was het gesprek met een Joodse dame uit de Oekraine. Ze was zo blij met de preek over wet & genade, het was de allereerste keer in haar leven dat ze Oud en Nieuw Testament zo mooi in elkaar zag vloeien, als gevouwen handen!

Bezoek aan Teen Challenge Slowakije
Nadat we vrijwilligers Jim & Lynda Hayes in Bratislava van het vliegveld hadden opgehaald, bezochten we Teen Challenge Slowakije. In Sered wordt nog steeds gestaag gewerkt aan de bouw van het gebedshuis op het terrein van het mannen rehabilitatiehuis. We hebben het project in 2013 tweemaal gesteund met een gift, en we zullen dat in 2014 zeker nogmaals doen. De bouw van het gebedshuis heeft ook al de nieuwsgierigheid van buurtbewoners opgewekt; dat leidt natuurlijk tot mooie gesprekken!

We brachten ook een bezoek aan Teen Challenge Slovenië. Het gaat heel goed in het mannenhuis, er komen steeds nieuwe jongens/mannen tot geloof en het is zo mooi om te zien hoe God hen herstelt en geneest van de gevolgen van drugs- en alcoholgebruik. Staf en studenten hadden een gezellige bbq georganiseerd ter ere van Jan zijn verjaardag.

bbq bij het mannenopvanghuis in Nova Vas
Een buurman kwam op de drukte af. Hij komt wel eens vaker binnenstappen en naar de bijbelstudies luisteren. Hij heeft kanker en ondergaat chemokuren. Toen we met hem baden kwam de vrede en liefde van God in zijn hart, zoals hij het zelf beschreef! 

Samen met Jim & Lynda namen we deel aan de jaarlijkse Europa Teen Challenge conferentie die ditmaal in Rimini, Italië werd gehouden. Ook daar hebben we weer veel nieuwe contacten kunnen maken, o.a. met mensen uit Libanon, Georgië en Letland.

We hebben ook nog enkele dagen doorgebracht in Comunita Brezzano, in Toscane. Nog meer bijzondere ontmoetingen, veel gesprekken en gebeden. Het geeft enorm veel voldoening om in al deze landen ons licht te laten schijnen in soms donkere en moeilijke situaties en te ervaren dat samen bidden echt helpt!

Jan Visser liep 1200 euro bij elkaar
Ondertussen in Rotterdam; Jan Visser liep zijn eerste marathon in een tijd van 4:23:11. Een geweldige prestatie. Hij haalde daarmee zo'n 1200 euro op ten behoeve van het mannen opvanghuis van Teen Challenge in Castanheira, Portugal. Neem gerust contact met ons op als je een kleinschalig project zoekt om te sponsoren...

A.s. donderdag is het weer tijd voor de jaarlijkse Rabobank Clubkasrun hier in Papendrecht. Als je mee wilt rennen/wandelen voor Traveling Light, neem dan even contact op met Cora Donk of via onze website.

Zaterdag 26 april staan we met een kraam op de vrijmarkt in Papendrecht. Cora Donk is al druk bezig met inzamelen van spullen. Kom dus gezellig langs, we hebben hele leuke dingen en veel kleding! De opbrengst gaat volledig naar Traveling Light.

Volgend project: waterzuiverings installatie in christelijk mannenopvanghuis, zuid Polen.


Seder maaltijd in Comunita Brezzano, Italië. Negen landen vertegenwoordigd aan één tafel!

Geen opmerkingen: