zaterdag 29 maart 2014

Marathon sponsorloop voor Castanheira

Zoals we al eerder hebben aangekondigd, heeft Papendrechter Jan Visser het plan om op 13 april a.s. in Rotterdam zijn eerste marathon te lopen. Het is voor hem een mooi moment om zijn 50e levensjaar te vieren. Bovendien wil hij er een extra sportief tintje aan toevoegen door te lopen voor een goed doel. En... goede doelen heeft Traveling Light genoeg.

Rehabilitatiehuis Castanheira do Ribatejo
In overleg met Jan hebben we besloten dat de volledige op-
brengst van zijn sponsorloop ten goede zal komen aan het werk van Teen Challenge in Portugal, en wel specifiek voor hulp aan het rehabilitatiehuis in Castanheira do Ribatejo, even buiten Lissabon. Zij hebben dringend geld nodig voor de opknapbeurt van hun doucheruimte.

Afgelopen januari waren wij in dit mooie centrum op bezoek. Het christelijk rehabilitatiehuis biedt ruimte aan zo'n 10-15 jongens/mannen die te kampen hebben met levensbedreigende problemen. Ze kunnen zich hier aanmelden voor een intensief programma van een jaar.

Mannen aan het werk in de houtwerkplaats
Door het volgen van groepstraining, bijbelstudie en het voeren van individuele gesprekken met counselors krijgen ze hun leven weer op de rit, na soms jarenlang verslaafd, dakloos of depressief te zijn geweest. Ook werkers en vrijwilligers van Teen Challenge wonen in dit complex.

Er is een grote tuin, een kinderboerderij, een houtwerkplaats en plantenkwekerij. De mannen kunnen er dus werken op therapiebasis en zo ook ervaring opdoen met diverse soorten werk. 

De doucheruimte in het complex is oud en vervallen en voldoet al lang niet meer aan de europese normen. Op de foto is dat goed te zien. Nelson Rato, de director van het Teen Challenge programma in Castanheira, zou graag zien dat de douches in de sanitaire ruimte op korte termijn kunnen worden opgeknapt.
en zo is er een hele rij....
Het werk wordt door hem en de mannen in het programma zelf gedaan, maar er is geld nodig voor materialen!

Jullie kunnen Jan Visser sponsoren door:
  • een bedrag toe te zeggen voor het uitrennen van de marathon
  • een bedrag per uitgelopen kilometer toe te zeggen, of
  • een bedrag, ongeacht de uitkomst, toe te zeggen
Stuur daarvoor een email naar Traveling Light of neem contact op met Jan zelf, liefst voor de grote dag natuurlijk. We hopen weer op een grote en enthousiaste respons!


PS:
- Project Tamimi familie in Jeruzalem loopt nog door.
- Project sieraden Israel loopt ook nog door
- Op komst: Polen, Slowakije en .....?


Geen opmerkingen: