dinsdag 25 maart 2014

NLdoet 2014

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?
Afgelopen zaterdag hebben een aantal vrijwilligers van Stichting Traveling Light meegedaan met NLdoet. Het Oranje Fonds organiseerde op 21 en 22 maart 2014, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Juist omdat wij zoveel buiten Nederland actief zijn, leek het ons goed dit weekend op lokaal niveau ons licht te laten schijnen.

Om negen uur 's ochtends werden we al door de stoere mannen van Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard begeleid naar de locatie waar we tientallen wilgenbomen zouden gaan knotten. Een zwaar werk; de wilgen waren al ver uitgelopen en de takken die we afzaagden waren soms alweer bomen op zich. We moesten de takken verslepen en opstapelen op afgesproken plekken waar ze met een aanhanger werden opgehaald. Het was geweldig leuk én nuttig om zo met elkaar aan het werk te zijn.

En, zoals aangekondigd, het jaarverslag 2013 (ja, klik maar!) staat online. Het is echt de moeite waard om dat verslag eens in te kijken. Het geeft een mooi en indrukwekkend overzicht van de projecten die we hebben gesteund en de reizen die we hebben gemaakt. Het financiële verslag laat zien dat er ontzettend veel giften zijn binnengekomen en dat we in het afgelopen jaar met elkaar bijna 50.000 euro hebben kunnen weggeven aan al die mooie kleinschalige projecten in Europa en het Middellandse Zeegebied. 

Hartelijk dank allemaal! Met jullie hulp wordt 2014 weer zo'n gezegend jaar. Vertellen jullie anderen ook over Traveling Light?

Klik hier voor een overzicht van alle projecten per land sinds 2011.
PS: Als je het jaarverslag liever per email ontvangt, laat het ons dan even weten.

2 opmerkingen:

Wendy Born zei

Mooi om te zien Marja.
Geweldig dat jullie zoveel geld hebben opgehaald.
Allemaal in 'eigen' t-shirts met logo. Prachtig!

Traveling Light zei

Dank je wel Wendy, het was een leuke dag, goeie actie, veel plezier en NUTTIG! Volgend jaar weer!