Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 15 maart 2014

Nieuws en gebedspunten

We ontvingen een leuke email van Guus Peters uit Terneuzen als bedankje voor de 800 euro die we hem, dankzij jullie giften, konden geven voor project bijbels voor zeelui. Hij schrijft: "Jullie helpen ons echt op een geweldige manier. Het is regelmatig best wel moeilijk om de touwtjes aan elkaar te knopen voor wat het materiaal betreft... Bijgaand een foto van Rean, een hele verlegen Filipino van 20 jaar, die voor het eerst aan boord is en ziek is van de heimwee. Hij moet nog 7 maanden. Hij is christen en was heel blij met de het NT Engels/Tagalog, dat dank zij jullie bekostigd is. We zijn jullie heel dankbaar." Laten we bidden dat Rean vreugde en kracht zal ontvangen!

Er is al ruim duizend euro binnengekomen voor project Tamimi familie in Jeruzalem. We hebben niet echt een vast bedrag als doel gesteld om hen te helpen. De aanschaf van een familieauto/taxi gaat zeker enkele duizenden euro's kosten en we hopen echt hen met een groot deel daarvan te kunnen helpen. Het is goed om ook voor onze Arabische broeders en zusters in het Midden Oosten te bidden en hen te helpen en bemoedigen! Je kunt een gift overmaken op Rek. nr. NL91RABO0118582275 tnv Traveling Light (ANBI erkend).

Project sieraden Israel is ook op gang gekomen, er zijn al drie van de tien kettingen weg :) Nog even voor de duidelijkheid, je koopt de kettingen niet, je krijgt ze voor een gift. De giften gaan volledig naar het opvanghuis Ark in the Negev in Arad. Willen jullie bidden dat vrouwen in nood hun weg naar het opvanghuis zullen vinden?

Sportnieuws: onze vriend Jan Visser is afgelopen maand 50 jaar geworden. Een mooi moment om zijn eerste marathon te gaan lopen, vindt hij zelf. Op 13 april hoopt hij mee te doen aan de Marathon van Rotterdam. Hij wil dat doen als sponsorloop voor Traveling Light en daarmee het Teen Challenge mannenopvanghuis in Castanheira do Ribatejo in Portugal steunen (we bezochten dat huis in januari). We bidden dat Jan in goede gezondheid blijft en dat we een mooi bedrag voor het werk in Castanheiro mogen ophalen. Hou deze blog in de gaten voor meer nieuws.

In februari zijn wij op bezoek geweest in Macedonië. We hebben daar in verschillende kerken en huisgemeenten gesproken en ook een bezoek gebracht aan de Roma families en hun Saraj kerk in Skopje. Een heel bemoedigende ervaring! We horen steeds meer berichten dat Gods Geest in heel Europa onder de Roma zigeuners aan het werk is. Laten we bidden voor het mooie (en moeilijke) werk van Sokrat & Lena onder deze bevolkingsgroep.

Zaterdag 22 maart willen we ons als vrijwilligers inzetten voor NL Doet. Het plan is om Natuur - en vogelwacht De Alblasserwaard te helpen met wilgenknotten. Een mooi Hollands polderwerkje! Zorgdragen voor de natuur, ook daarin kunnen we actief zijn! Mail ons even als je mee wilt doen: janandmarja@gmail.com of meld je aan via Facebook.

We leggen de laatste hand aan het jaarverslag 2013. Wat een prachtige resultaten hebben we geboekt. Niets dan goed nieuws :) Binnenkort is het jaarverslag te lezen via onze website.

Is het niet geweldig wat we door heel Europa met elkaar kunnen doen? HARTELIJK DANK allemaal. Willen jullie ook bidden voor de Oekraine?


Geen opmerkingen: