Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 28 februari 2014

Project Tamimi familie, Israel

mooie dag in Jeruzalem
Op de foto hiernaast zien jullie Naem en Faten Tamimi. We zijn met hen in contact gekomen via een zuster in een Duitse evangelische gemeente. Zij steunt deze familie al jaren en vroeg ons om hen eens op te zoeken en te bemoedigen. We staan hier te genieten van de zon op de Olijfberg in Jeruzalem.

Naem werd geboren in een Palestijnse Moslim familie in Jeruzalem en Faten in een Arabische Christen familie in Bethlehem. Die verschillende achtergronden bleken niet zo sterk als de liefde die tussen hen opbloeide. Ze trouwden en kregen vijf kinderen. Een romantisch verhaal, ja? Maar het gaat verder...

Naem en Faten deden eigenlijk weinig met het geloof van hun ouders, maar enkele jaren geleden kwamen ze beiden tot een levend geloof in Jezus Christus. We willen daar op deze blog niet verder op in gaan, maar die keuze levert wel de nodige problemen in hun familie en woonwijk op.

Na een ongeluk verloor Naem zijn werk, hij werkt nu een paar dagen per week als schilder. Maar dat is niet genoeg om zijn gezin te onderhouden. Hij wil graag extra uren maken als taxichauffeur. Hij heeft alle benodigde papieren reeds in zijn bezit. Hij is nu op zoek naar een goede tweedehands auto, die ook als gezinsauto gebruikt kan worden, bijvoorbeeld een 7-persoons Skoda.

Ze hopen in de nabije toekomst ook te kunnen verhuizen naar een andere wijk in Jeruzalem, maar daar hebben ze momenteel het geld niet voor. We willen hen graag op weg helpen. Waarom? Wij geloven dat we elkaar als Christenen moeten helpen. In het Midden Oosten liggen politieke en religieuze relaties erg ingewikkeld. Maar wij willen het graag eenvoudig houden: het geloof in Jezus Christus bindt mensen samen en brengt onderlinge vrede, of je nu een Joodse, Arabische, Palestijnse of Heidense achtergrond hebt! We hebben elkaar nodig, nu meer dan ooit.

We zouden heel erg blij zijn met jullie steun voor dit project. Giften kun je storten op NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van TAMIMI.

Geen opmerkingen: