Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 19 februari 2014

Mannen in Beweging voor Teen Challenge Tsjechië

Kloosterweekend Mannen In Beweging
Een paar weken geleden kregen we een mailtje van Mannen in Beweging in Dordrecht. Ze wilden tijdens hun jaarlijkse kloosterweekend graag een collecte houden voor Traveling Light, voor een praktisch project.

In diezelfde week kregen we de vraag van Teen Challenge Tsjechië of we hen wilden helpen met de aanschaf van een generator, kachel en extra accu's voor de koffiebus. Is er een mooier en toepasselijker project te bedenken voor een mannen-weekend?

de koffiebus
Vorig jaar hielpen we Teen Challenge in Tsjechië met de aanschaf van de koffiebus die wordt gebruikt als contact centrum om daklozen, verslaafden en prostituees te bereiken in de straten van Brno en Praag.

Het straatteam van Teen Challenge gaat meerder malen per week de stad in om daar op vaste plaatsen de koffiebus te parkeren. Er wordt koffie en soep uitgedeeld en contact gezocht met de mensen die op straat leven.

Contact zoeken met de hopeloze en hulpeloze mens

De winters zijn koud in Tsjechië, dus moet de motor van de bus steeds uren blijven draaien om de bus warm te houden. Dat is natuurlijk niet handig, dus willen ze graag een generator aanschaffen voor stroomvoorziening. Ook zijn er nieuwe accu's nodig en een losse kachel.

Tijdens het kloosterweeken haalden de mannen het prachtige bedrag van 2520 euro op voor dit project!

Hartelijk dank mannen!
Fantastisch, wat zijn we daar blij mee. Wat een te gekke actie. Namens Teen Challenge Tsjechië, heel hartelijk dank voor jullie giften. Het geld is inmiddels overgemaakt en zodra we foto's hebben van de nieuwe generator delen we die hier of op de Facebook pagina van Traveling Light.

We hopen dat dit een inspiratie zal zijn voor andere groepen/kerken/organisaties. Als jullie een collectedoel zoeken... een praktisch, kleinschalig project misschien? Stuur dan even een mailtje naar Traveling Light, wellicht kunnen we vraag & aanbod bij elkaar brengen.

Geen opmerkingen: