Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 9 februari 2014

Foto's vrouwenhuis Berdichev, Oekraine

De drie Sergey's voor het vrouwenhuis
Zoals beloofd wat meer nieuws en een paar recente foto's van het project vrouwenhuis in Berdichev, Oekraine. Het is zo geweldig om te zien dat het bedrag dat Traveling Light afgelopen december geschonken heeft zo goed en praktisch gebruikt wordt!

Op de foto hiernaast zien jullie drie Sergey's :) En wel (vlnr) pastor Sergey Romanenko van de Joods Messiaanse gemeente in Berdichev, Sergey Glushko (director van Teen Challenge Oekraine) en Sergey (director van de rehabilitatiehuizen in Berdichev). Het was al heel lang de wens van Pastor Sergey Romanenko om een rehabilitatiehuis voor vrouwen én hun kinderen te openenen. Zaterdag 14 december 2013 was het zover.

De kersverse bewoners van het vrouwenhuis
Pastor Sergey Romanenko vierde op die dag het tienjarig bestaan van het drugs- en alcoholrehabilitatie programma dat vanuit zijn gemeente is ontstaan. Hij heeft al veel mensen kunnen helpen om een nieuw leven te beginnen. Er zijn inmiddels drie mannenhuizen en een re-entry huis, zoals dat heet, en nu dus eindelijk ook een huis waar vrouwen (die willen afkicken) mét hun kinderen kunnen wonen.
Nieuwe wasbakjes

We zijn blij om te kunnen melden dat er al een aantal vrouwen en kinderen, onder begeleiding, in het huis wonen. Op de foto hierboven twee van hen met hun kinderen. We zijn heel dankbaar dat hen een veilige omgeving geboden kan worden.

Pastor Sergey's gemeente
Christelijke verslavingszorg betekent dat mensen niet alleen van hun drugs- en alcoholgebruik worden bevrijd, maar ook dat ze Jezus leren kennen voor wie Hij is: de Zoon van God, die naar de aarde kwam om mensen vrij te zetten van de banden van de dood. De ex-verslaafden maken kennis met het Joods-Christelijke geloof. Op de foto zie je een (Sabbats) gemeentebijeenkomst.

Nieuwe ramen
Mede namens pastor Sergey en de vrouwen in het programma willen we iedereen heel hartelijk danken voor jullie giften ten behoeve van de aankoop van dit huis. Het is voor ons, en voor hen, een mooie bemoediging en bevestiging dat we met elkaar dit soort dingen op heel korte termijn mogelijk kunnen maken. We hebben het plan om dit jaar het vrouwenhuis te gaan bezoeken.

Geen opmerkingen: