Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 17 januari 2014

Winterproject Raskrsce Teen Challenge, Servië

Mannencentrum Novi Sad
Weten jullie nog dat we in 2012 Project Raskrsce Teen Challenge Servië presenteerden? We brachten toen een bezoek aan het vrouwen- en mannenopvanghuis in Novi Sad en konden, dankzij jullie giften, een bedrag van 4,500 euro schenken ter ondersteuning van het werk onder daklozen, verslaafden en prostituees in Servië.

Daarnaast maakten jullie giften het mogelijk hen gedurende heel 2012 maandelijks met een bedrag te steunen. Uiteraard zijn we in contact met hen gebleven. We hebben de oprichters en directors Sasa en Svetlana Ivanovic tijdens diverse conferenties gesproken en we ontvangen ook altijd hun nieuwsbrieven.

Lekker eten met Sasa en Svetlana
Onlangs ontvingen we een nieuwjaars-mail uit Servië. Beide centra zitten aardig vol, dat is goed nieuws. Normaal gesproken zitten er zo'n 28 mannen en vrouwen in het programma, momenteel zijn dat er 37! Dat is reden tot dankbaarheid...

Dit zijn mensen die hebben besloten serieus hulp te zoeken om van hun verslaving af te komen. In het Teen Challenge programma maken zij kennis met de liefde van God en (vaak voor het eerst) met bijbelse waarheden en principes. Vaak horen ze over de mogelijkheid om een Christelijk rehabilitatieprogramma te volgen via het straat- en evangelisatiewerk van Teen Challenge of het preventiewerk op scholen.

Huiskamer in het vrouwenhuis
Het is nog steeds moeilijk om van dag tot dag voldoende geld bij elkaar te halen om de twee centra te runnen, zeker nu alles vol zit. Wij willen daarom het werk ook in 2014 weer steunen. Deze keer met een gift van 3,000 euro. We weten zeker dat dat een enorme bemoediging zal zijn aan het begin van een nieuw jaar.

Kunnen we ook weer op jullie hulp rekenen? Giften zijn welkom, NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light.


  • Het bedrag voor het straat- en evangeliesatiewerk in Griekenland is binnen! Hartelijk dank daarvoor.
  • De Weissensee actie is in volle gang, er is al meer dan 1,000 euro toegezegd voor de afbouw van rehabilitatiehuis Istochnick in de Oekraine.

2 opmerkingen:

Anita zei

Marja en Jan. Wat een geweldige berichten. De projecten dit jaar zullen vast en zeker weer van de grond komen. Want volgens mij komt er niet alleen geld binnen maar worden ook harten verovert en gebeden verhoord.
Ik bid dat jullie werk met God's zegen op deze positieve manier lang door mag blijven gaan.

Traveling Light zei

Ja zeker, het gaat uiteindelijk niet om het geld, maar om de levens die veranderen! Maar ja, voor zulk werk is wel geld njdig :)
Hartelijk dank voor je bemoedigende woorden Anita!