Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 12 januari 2014

Foto's nieuwe kachel Teen Challenge Polen

De nieuwe houtkachel
Stichting Traveling Light kiest er bewust voor om kleinschalige, lokale projecten te ondersteunen. Wat zijn de voordelen daarvan?

Dat de bedragen die we bij elkaar brengen behapbaar zijn. Dat de bedragen ook echt op de plaats van bestemming terecht komen en dat ze vrijwel direct voor het bewuste project worden gebruikt. Dit biedt duidelijkheid voor de ontvangers én de gevers.

Afgelopen november brachten we 7,000 euro bij elkaar voor de aanschaf en installatie van een nieuwe houtkachel in het mannenhuis van Teen Challenge in Lekini, Polen. Het mannenhuis bevindt zich in een voormalige militaire kazerne en biedt plaats aan zo'n vijftig mannen die hebben aangegeven van hun verslaving af te willen. Hun rehabilitatie is gebaseerd op de liefde en genade van God en op Bijbelse principes.

Op weg naar een nieuwe, hoopvolle toekomst
Met elkaar hebben we ervoor kunnen zorgen dat deze mannen er deze winter warmpjes bijzitten, want het kan flink koud worden in Polen. De enorme houtkachel is aangesloten op een ingenieus buizensysteem dat warm water naar de diverse gebouwen brengt. Een soort stadsverwarming zeg maar.

Het is één van de dagelijkse werktaken van de mannen om hout te hakken en te zorgen dat de kachel blijft branden.

Het leuke aan dit project was dat we, dankzij de tientjes-actie van donateur Meindert van der Wal, veel giften binnenkregen van lieve mensen uit de Jong & Vrij Gemeente in Hellevoetsluis. Heel hartelijk dank voor jullie respons.

Hout voor de winter
Fantastisch om te zien wat we met elkaar kunnen doen om de mannen in het Teen Challenge programma te bemoedigen! Jullie krijgen allemaal de hartelijke groeten uit Polen. De positieve aandacht uit Nederland betekent heel veel voor hen, voor hun gezinnen en hun verdere familie. 

We hopen dat jullie ook in 2014 weer mee willen helpen om dit soort praktische projecten mogelijk te maken. Op deze manier kunnen we ons licht laten schijnen in de uithoeken van Europa!

2 opmerkingen:

Anita zei

Ik krijg het er warm van! Geweldig.....

Traveling Light zei

Warme groeten ja :)