Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 31 januari 2014

Sportieve actie voor Oekraine

Krijn voorop, fikse sneeuwbuien op de Weissensee
Wat een mooie, sportieve sponsoractie hebben we achter de rug! Geweldig. We zijn reuze trots op Krijn Donk en Henk Swijnenburg die ieder 200 km hebben geschaatst op de Weissensee ten bate van het nieuwe rehabilitatiehuis Istochnick in de Oekraine.

Met hun sportieve prestaties haalden de beide heren ruim 2,000 euro op. Dat geld zal gebruikt worden voor de afbouw van het Christelijk mannenhuis Istochnick in het zuiden van de Oekraine. Een opvanghuis waar zo'n 22 mannen (ex-verslaafden) kunnen wonen en werken.

Mannenhuis Istochnick
Er is momenteel veel geld nodig voor sanitair, leidingwerk, electrische installatie en de verwarmingsinstallatie. Op de foto hiernaast het mannenhuis in aanbouw. Veel van het werk wordt door de mannen zelf uitgevoerd, want naast bijbelstudie, therapie en groepsgesprekken leren de mannen hun handen uit de mouwen te steken.

Krijn Donk reed de 200 km in 8:09 uur en Henk Swijnenburg in 9:30 uur. Beiden heren verbeterden daarmee hun tijd van vorig jaar! We zijn heel dankbaar voor alle mensen die de Weissensee actie hebben gesteund. We hebben een record aantal schenkingen ontvangen.

Bidden voor het eten in het huidige (kleine) mannenhuis
Ook namens Andre Solovyev, de directeur van het mannenhuis, heel hartelijk dank voor jullie inzet en reacties.

En dan nog een aantal ps-jes:
  • Krijn Donk is op km 175 hard op het ijs gevallen en heeft een schouderblessure opgelopen. Willen jullie meebidden voor een SNEL herstel?
  • Het winterproject voor Teen Challenge Servië loopt prima. Er is al 2,400 euro binnengekomen.
  • MIB (Mannen In Beweging) in Dordrecht hebben tijdens hun jaarlijkse weekend geld opgehaald voor Teen Challenge Tsjechië. Daarover meer in een volgende post.
  • Havenevangelist Guus Peters gaat nieuwe bijbels bestellen, wij willen hem graag helpen. Daarover ook meer in een volgende post.

Geen opmerkingen: