dinsdag 7 januari 2014

Sponsoractie Weissensee 2014

Eind deze maand wordt wordt voor de 26e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee georganiseerd. Dat betekent 200 km schaatsen in de Oostenrijkse kou.

Vorig jaar reed de Papendrechtse marathonschaatser Krijn Donk die monsterrit uit en hij haalde daarmee bijna 1500 euro op voor Traveling Light. Dat bedrag hebben we toen geschonken aan het werk van Sokrat & Lena Apostolovski onder Roma zigeunerkinderen in Skopje, Macedonië,

Krijn Donk
Dit jaar wil Krijn wederom schaatsen voor het goede doel. Onze vriend Henk Swijnenburg uit Bleskensgraaf heeft te kennen gegeven eveneens voor Traveling Light te willen schaatsen. We zijn natuurlijk heel blij met dit sterrenteam. De twee heren willen met hun extreem sportieve actie geld inzamelen voor rehabilitatiehuis Istochnick in de Oekraine.

Nieuw rehabilitatiehuis Istochnick, Oekraine
De bouw van dit huis, dat plaats biedt aan zo'n twintig mannen die echt van hun verslaving af willen, is bijna compleet. Het werk is onderdeel van Teen Challenge Oekraine. Dat betekent dat de mannen niet alleen worden geholpen om van hun verslaving af te komen, maar dat ze ook de liefde en genade van Jezus Christus leren kennen. Dat wordt het fundament voor hun nieuwe leven. Niet alleen deze mannen veranderen, maar ook hun gezinnen en families, hun rehabilitaite heeft een olievlek effect!

De mannen hard aan het werk
Momenteel is er veel geld nodig voor de afbouw, met name voor sanitair, leidingwerk, electrische installatie, verwarming etc. etc. De mannen doen al het werk zelf. Het zou fantastisch zijn als we hen met deze sponsoractie verder kunnen helpen.

Jullie kunnen Krijn en/of Henk sponsoren:
  • met een bedrag per kilometer,
  • met een bedrag voor het halen van de finish,
  • met een algemeen bedrag, of
  • met een eigen idee (bijv. voor het verbeteren van de tijd van vorig jaar...)
Als je hen wilt sponsoren stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@kpnmail.nl. Direct een gift overmaken op bankrekening NL91RABO0118582275 t,n.v. Traveling Light kan natuurlijk ook, onder vermelding van: WEISSENSEE.

We zullen jullie via deze weblog en Facebook op de hoogte houden van de sponsoractie. Mensen, dit wordt weer heel spannend! Doe jullie mee?

Geen opmerkingen: