Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 3 januari 2014

Project straatwerk Athene

Bidden met mensen van de straat
We wensen jullie allemaal een gezond en gelukkig nieuwjaar toe! Wat is het leuk om het nieuwe jaar te beginnen met een project in een land waar Traveling Light haar vlag nog niet heeft geplant, namelijk: Griekenland.

De laatste jaren is er niets dan negatief nieuws over Griekenland via de media naar buiten gekomen. Maar dat is helaas een eenzijdig beeld! Natuurlijk gebeuren er ook positieve en inspirerende dingen in Griekenland en Traveling Light belicht graag dat goede nieuws. Twee jaar geleden ontmoetten wij op een Teen Challenge conferentie Elias Armenis. Hij is de initiatiefnemer achter stichting Passage to Life in Athene, een interkerkelijke stichting die zich inzet om armen, daklozen en verslaafden te helpen en hen bekend te maken met de hoop die alleen Jezus kan geven.

Mercy Center
Op verschillende dagen in de week is hun Mercy Center geopend. Dat is een shelter voor armen, ontheemden, daklozen en verslaafden. Er worden warme maaltijden en kleding aangeboden, ook aan de vele vluchtelingen uit Afghanistan en omringende landen. We denken daar misschien nooit over na, maar ook Griekenland kampt met de enorme hoeveelheid vluchtelingen en illegalen die het land binnenkomt.

Naast bijbelstudies wordt er ook counseling, advies en gebed aangeboden. Afgelopen zomer bestond Passage to Life al dertig jaar en vierden ze met elkaar dat, dankzij hun liefdevolle werk, duizenden en duizenden mensen nieuw leven en nieuwe hoop mochten vinden. 

Viering 30-jarig bestaan
In juni werd er een grote optocht met aansluitende evangelisatiebijeenkomst in het centrum van Athene georganiseerd waar enorm veel mensen op af kwamen. Jezus zei tweeduizend jaar geleden al: Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. En dat is wat er in Griekenland gebeurt!

Het mooiste aan het werk van Passage to Life is dat het veeal wordt uitgevoerd door ex-verslaafden, die zich als vrijwilliger inzetten. Ja, ook in Griekenland schijnt licht op donkere plaatsen! Wij willen het werk van Passage to Life graag steunen met een gift van 2,000 euro. Dat geld zullen ze aan het begin van weer een nieuw jaar heel goed kunnen gebruiken, want hoe donkerder het in de wereld wordt, hoe feller hun licht zal moeten schijnen! Je kan het straatwerk in Athene steunen door een gift over te maken op bankerekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: