Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 30 december 2013

Eindejaarsgift voor koffiehuis in Tetovo, Macedonië

Jordan & Vesna
Herinneren jullie je Jordan Stoilov nog? In 2013 hebben wij hem tweemaal opgezocht in zijn koffiehuis The Bridge, een ontmoetingspunt middenin het centrum van Tetovo, Macedonië. Bezoekers kunnen daar terecht voor koffie, een gesprek en bijbelstudies. In Tetovo wonen voornamelijk mensen van Albanese afkomst en 83% van de bevolking is Moslim.

Jaren geleden was Jordan verslaafd aan heroine, maar gelukkig kwam hij in Teen Challenge terecht waar hij God echt leerde kennen. Hij begon een nieuw leven en volgde later een training by YWAM (Jeugd met een Opdracht).

Bezoekers in koffiehuis The Bridge
Hij is inmiddels gelukkig getrouwd met Vesna en samen hebben ze een zoontje, Jakov. Jordan wil graag de mensen in zijn stad, die de liefde van God niet kennen, bereiken.

We hebben hem afgelopen jaar financieel geholpen met het opzetten van een speeltuintje voor de buurtkinderen. Door de speeltuin heeft hij goede contacten met de ouders van de kinderen gekregen. Een groep Albanezen bezoekt sinds afgelopen september heel regelmatig het koffiehuis. Twee van hen willen graag meer over de Bijbel en God weten, de rest nog niet zo, maar ze willen allemaal graag Engels leren! Dat is een prima manier om vriendschappen te bouwen en goed contact met deze mannen te krijgen.

Schoenendozenactie van vorig jaar
Onlangs ontvingen we een speciale gift van 1.000 euro die we (in overleg met de gevers) willen schenken voor het werk in koffiehuis The Bridge. Jordan wil graag een laptop/computer aanschaffen voor het koffiehuis zodat deze groep mannen online engelse les kan volgen en het internet kan gebruiken. Verder wil hij wat meer koffiemokken, boeken, lees- en lesmateriaal en spellen kopen om het koffiehuis mee in te richten. Volgende maand zal hij ook weer 200 schoenendozen met kadootjes uitdelen op twee kleuterscholen. Ook een mooie manier om zijn licht als Christen te laten schijnen en relaties op te bouwen.

In februari hopen wij weer een bezoek aan Macedonië te brengen en we zullen Jordan dan zeker opzoeken.

2 opmerkingen:

Anita zei

Weer geweldige berichten Marja en Jan. Bemoedigend en hoopgevend dat er steeds meer mensen zich voor Gods Kingdom inzetten.

Traveling Light zei

Ja, fijn he, het is een olievlek... ook van blije gezichten :)