maandag 2 december 2013

Kerstpakketten voor zeelui

Guus en Annemiek Peters
Naast ons nieuwe project vrouwenhuis Berdichev in de Oekraine, willen we nog een speciaal december-project aankondigen...

Op de foto hiernaast zien jullie Guus en Annemiek Peters, zij doen al jaren evangelisatiewerk onder zeelui in de havens van Gent, Terneuzen en Antwerpen. We zullen hen, en het werk wat ze met zoveel passie en liefde doen, in de nabije toekomst verder voorstellen op deze weblog. Nu kunnen jullie alvast meer lezen op de website havenevangelisatie.nl

Guus heeft over zijn contacten met de bemanning van de zeeschepen een boekje geschreven, een lieflijke reis naar het moslim hart. De Arabische versie daarvan hebben wij aan diverse mensen kunnen uitdelen in Israel.

Ieder jaar delen Guus en Annemiek kerstpakketten uit aan de bemanning van de schepen. Ze gaan op 25 en 26 december de schepen die in de havens liggen bezoeken en maken de mannen heel blij met een kerstpakket. Het is een klein gebaar dat een grote impact heeft in de harten van hen die vaak heel lang van huis zijn en zich eenzaam voelen.

Guus temidden van zijn zeelui
Onder de zeelui die Guus regelmatig bezoekt zitten heel veel jongens van de Filipijnen. Hij heeft na de ramp, voor zover mogelijk, contact gehad met de meeste van hen. Guus is een vader en vriend voor deze jongens en deelt mee in hun verdriet. Voor hen is een kerstpakket dit jaar zeker een lichtpuntje in de duisternis!

Voor slechts 8,50 euro kun je een kerstpakket weggeven. Dit jaar krijgen ze een mooie, warme fleece trui, een zelfgemaakte wollen pet, een Jezus DVD, een boekje (in hun eigen taal), en een stuk zeep.

Inhoud kerstpakketten
Als je de zeelui tot zegen wilt zijn deze kerst, maak dan zo snel mogelijk een gift van 8,50 euro (of een veelvoud daarvan) over op rek.nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Vermeld wel duidelijk: KERSTPAKKETTEN

Weer zo'n mooie, eenvoudige mogelijkheid om ons licht te laten schijnen in een donkere wereld ...


Geen opmerkingen: