Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 27 november 2013

Project vrouwenhuis Berdichev, Oekraine

HOERA! Het beoogde bedrag van 7.000 euro voor project kachel Teen Challenge Polen is binnen. Geweldig, hartelijk dank allemaal. Afgelopen weekend spraken we, op de Europe Teen Challenge leiderschaps conferentie in de UK, Tim Urbaniak uit Polen. Hij vertelde dat de nieuwe kachel in de eerste week van december geplaats zal worden. Foto's volgen zo spoedig mogelijk.

Pastor Sergey Romanenko en zijn gezin
Dan willen we jullie nu voorstellen aan pastor Sergey Romanenko en zijn familie. Hij is de voorganger van een Joods Messiaanse gemeente in Berdichev, Oekraine. Hij is van dichtbij betrokken bij het werk onder verslaafden, daklozen en armen in de Oekraine.

Het is al lange tijd zijn wens om een opvang- en rehabilitatiehuis te openen waar vrouwen én hun kinderen terecht kunnen.
Dit wordt een veilig huis voor vrouwen en kinderen

De keuken moet nodig opgeknapt worden
Veel verslaafde vrouwen in de Oekraine weigeren om zich aan te melden bij een rehabilitatiehuis omdat ze hun kinderen niet mee mogen/kunnen nemen. Die worden dan vaak (tijdelijk) in weeshuizen geplaatst. Dat is echt hartverscheurend. Het scheiden van moeder en kind belemmert het genezingsproces enorm. De verslaafde vrouwen hebben vaak jaren op straat geleefd en in de prostitutie gewerkt. Hun kind is vaak het enige kostbare dat ze hebben.

Afgelopen augustus hebben we uitgebreid over deze situatie gesproken toen we in de Oekraine waren. Het bleek toen dat Pastor Sergey ook al een huis op het oog had... Er was zelfs al een klein bedrag gespaard voor het kopen van dat huis of op zijn minst voor het doen van een aanbetaling.

Dit wordt vast een mooie huiskamer!
Het brak zijn hart om steeds maar weer te moeten aanzien hoe vrouwen de stap naar herstel niet konden nemen uit angst hun kind te verliezen. Zijn visie is om vele kleine gezinshuizen te openen. In geloof is hij een paar weken geleden naar de bank gegaan voor een tijdelijke lening... Hij wilde dit huis niet aan zijn neus voorbij laten gaan.

Wij geloven met hem dat dit het eerste van vele huizen zal worden! Graag wilde hij nog voor de winter aan het opknappen beginnen. Hoe eerder de vrouwen er in kunnen wonen, hoe beter!

Inmiddels is hij met een team vrijwilligers hard aan het werk in en om het huis. We twijfelen er geen moment aan of dit wordt een veilig en warm huis waar vrouwen en hun kinderen de liefde van Jezus Christus zullen ervaren op weg naar hun herstel.

Pastor Sergey heeft nog 5,000 euro nodig om het huis officieel te kunnen kopen. Traveling Light wil hem daarmee graag helpen. Wij kunnen ons geen mooiere investering bedenken.

Wie helpt ons mee?
Alle giften (groot & klein) zijn welkom! Rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend)

Geen opmerkingen: