Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 10 november 2013

Kapsalon in de Negev woestijn

René van Alphen
Wat krijgen we nou? Wat heeft dit met Stichting Traveling Light te maken? Haha, wij houden wel van een grap... en wij houden van praktische hulp bieden. Wat dat betreft hebben René van Alpen (van Rene Professional) en Traveling Light elkaar wel gevonden!

Herinneren jullie je nog dat Rene van Alphen (eigenaar van Acoli Elite in Breda) Jan's paardestraat afknipte en dat we daarmee 2500 euro ophaalden voor de sponsoring van de jaarlijkse Teen Challenge conferentie in de Oekraine? Dat was een hele geslaagde actie.

Dit keer had René een ander idee. Hij gaf ons vijf hoofden mee voor de kapsalon in de Ark in the Negev, het vrouwenopvanghuis van Teen Challenge in Israel.
Polly, director vrouwenhuis

De kapsalon aldaar wordt door vrijwilligers gerund. Zij leren de vrouwen in het programma (die vaak jaren op straat hebben geleefd) om kapster te worden. De kappershoofden die ze voor oefening gebruiken zijn best prijzig om aan te schaffen. René schonk vijf kappershoofden, die wij als bagage meenamen naar Israel.

Polly, de director, was heel verrast, zoals jullie op de foto hiernaast kunnen zien. De hoofden kregen (even) een mooi plekje op de sieraden tafel... sieraden die door vrijwilligsters en vrouwen in het programma worden gemaakt en verkocht. De inkomsten daaruit komen volledig ten goede van het opvanghuis.

We hebben nog een leuke actie bedacht met deze sieraden, daarover later meer. Hou de blog in de gaten!

Kappershoofden en sieraden...
Eén van de vrijwilligsters die op dit moment in de Ark werkt is Pia Bakker uit Urk. Zij deed een DTS training bij JmeOWat leuk zeg om een nederlandse te ontmoeten. Ze bood aan om Jan's haar te knippen, terwijl ze aan één van de vrouwen in het programma uitlegde wat ze precies deed. Heel leuk om mee te maken. Pia deed haar werk met heel veel aandacht en liefde, echt bijzonder.

Pia aan het werk
We vinden het een bemoediging dat zo'n jonge meid het avontuur met JmeO aangaat en zich belangeloos inzet voor vrouwen die aan de onderkant van de maatschappij leven.

Zo zie je maar weer, praktische hulp bieden kan heel leuk en nuttig zijn! We ontmoeten steeds weer bijzondere mensen en zien altijd wel een gelegenheid om hen te bemoedigen!

Persoonlijke aandacht, kleinschalige projecten, directe hulp, relaties bouwen ... allemaal sleutelwoorden waaraan stichting Traveling Light herkenbaar wil zijn.
______________________________________________

Momenteel zamelen we geld in voor ons project kachel Teen Challenge Polen. De nieuwe kachel moet het mannen rehabilitatiecentrum in Lekini warmhouden.
Als je daaraan wilt meehelpen, maak dan je gift over op bankrekening 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light.

4 opmerkingen:

Mirjam zei

Echt super!

Traveling Light zei

Tsja, het was een vreemd vrachtje bagage :) Maar wel heel leuk om weg te geven!

Anita zei

Wat een mooi initiatief and erg gul van René van Alpen. Inderdaad Marja, zo mooi dat mensen zich belangeloos inzetten voor anderen.

Ik heb er al vertrouwen in dat Jan zijn coupe er keurig uit zal zien bij terugkeer Nederland!! ;-) Geen kans meer op een paardenstaart!

Traveling Light zei

paarden... paarde... wat is het nou? Maar goed, het is weer kort hoor :)