dinsdag 19 november 2013

Bijzondere ontmoetingen in Israel

Praktische klussen
Zoals jullie in de vorige blog konden lezen hebben we onze vakantie in Israel gevierd. We hebben tevens van die gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal bezoekjes namens Stichting Traveling Light af te leggen.

We hebben onder andere het vrouwenopvanghuis van Teen Challenge bezocht. Jan heeft wat praktische klussen kunnen doen bij Polly (de director van het programma) thuis: de wasmachine repareren, kranen vastzetten, rolluik repareren etc. Fijn om wat terug te kunnen doen voor Polly's gastvrijheid.

De twee maandagen die we in Israel waren hebben we vrijwilligerswerk gedaan in de gaarkeuken en het kledingdistributiecentrum in Netanya. We hebben met vrijwilligers vanuit heel de wereld maaltijden kunnen opdienen, brood uitgedeeld en kleding weggegeven.

Geen manden, maar 12 grote dozen brood om weg te geven
We hebben een bijzondere ontmoeting gehad met een Palestijnse familie in Jeruzalem. De man komt uit een Moslim familie en is ongeveer vijf jaar geleden tot geloof in Jezus Christus gekomen. Zijn vrouw komt uit een Arabische Christenfamilie in Bethlehem, ook zij kwam op latere leeftijd tot levend geloof. Samen hebben ze vijf kinderen. Om veilig-heidsredenen plaatsen we geen namen of foto's, maar willen jullie bidden voor hen? We zullen hier later nog wel op terugkomen.

Met Brian Slater in Beit Asaph te Netanya!
We hebben ook een bezoek gebracht aan een bedrijf dat audiospelers maakt die op batterijen en zonne-energie werken. Het gesproken Woord kan zo in duizenden talen worden verspreid onder mensen die niet kunnen lezen bijv. omdat ze blind zijn, analfabeet zijn of moeite hebben met lezen. Ook hier komen we later nog wel terug.

Goed nieuws: we hebben nog maar 975 euro nodig voor ons huidige project kachel Teen Challenge Polen. Wie maakt ons los? Geen opmerkingen: