Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 14 september 2013

Werkweek Italië

prachtige plek om te chillen
De doelstelling van stichting Traveling Light is drievoudig: het bieden van financiële steun, geestelijke bemoediging en ook praktische hulp. Soms kan dat alledrie tegelijk :) zoals bij project Casa Shalom in Italië. In juli schonken we 5.000 euro aan deze therapeutische woon-gemeenschap in Toscane en afgelopen week waren we daar met een groep van negen mensen te gast om te werken en bijbelstudies te geven.

Team werkweek Italië
Het was de eerste werkweek die Traveling Light organiseerde. Wij (Jan en Marja) zijn met de auto naar Pisa gereden. Onderweg bezochten we de Italiaanse vertaalster van Marja's boeken en waren we uitgenodigd om te spreken in een kerk in Genova. Maandagmiddag 2 september kwamen we tegelijkertijd met Alen Grasinar op het vliegveld in Pisa aan. Alen komt uit Slovenië, was jarenlang aan heroine verslaafd en heeft inmiddels het Teen Challenge rehabilitatieprogramma in Slovenië met succes afgesloten! Hij kwam helemaal uit Ljublijana rijden. 

veel zwaar werk met de kettingzaag
Er kwamen nog zes vrijwilligers met het vliegtuig uit Nederland. Negen mensen + bagage + gitaar + boodschappen in twee auto's... we hebben vreselijk gelachen! We hadden Casa Shalom voor een week afgehuurd, een prachtig oud Toscaans huis in de bergen, alleen bereikbaar via een steile onverharde slingerweg van enkele kilometers. We hebben daar echt een super leuke en intense week met elkaar doorgebracht. Iedere dag gingen de zeven mannen het bos in om bomen in stukken te zagen en blokken hout te kloven.

Praktisch helpen
Ze hebben zich letterlijk in het zweet gewerkt en 5 m3 (kuub) hout gehakt en onderin de kelders van het vrouwen- en mannenhuis opgestapeld. Een enorme klus waar de beheerders heel erg blij mee zijn. Ze vonden het zo bijzonder dat we belangeloos onze handen uit de mouwen wilden steken voor hen. We hebben ook nog kilo's en kilo's bramen geplukt waar Maria weer jam en sap van maakt om te verkopen.

Iedere avond zaten we op het gezellige terras van Casa Shalom voor bijbelstudie en gesprekken. De beheerders (Maria en Boris) en de drie mannen die momenteel in de gemeenschap in therapie zijn kwamen ook steeds opdagen. Zij waren heel dankbaar voor voor de tijd en aandacht en het plezier dat we als groep kwamen brengen.

Gezellige bbq met vrijwilligers en bewoners
We mogen echt wel zeggen dat we met elkaar ons licht hebben laten schijnen in het leven van deze mensen. Ze vroegen wanneer we weer op bezoek konden komen :) Ook als groep hebben we veel geleerd van elkaar. We hopen in de toekomst meer van dit soort trips te organiseren. 

Heel hartelijk dank aan Alen, Andreas, Frank, Geert-Jan, Menno, Sjanna en Teun voor hun tomeloze inzet, humor en enthousiasme.  Het thema voor de week was Giving it all en dat liep als een rode draad door alles heen. Wat je voor een ander doet, doe je voor de Heer!

De foto's van de werkweek kun je via deze LINK zien.

1 opmerking:

Yvonne zei

Geweldig wat jullie mogen betekenen voor de ander.