Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 29 augustus 2013

Foto's project Onyfrievka, Oekraine

Onyfrievka rehabilitatiecentrum + omheining
We zijn net terug van een bezoek aan de Oekraine. We hebben in die ene week zoveel dingen meegemaakt dat daar wel een boek over te schrijven is. Het was echt een heel nuttig en gezegend bezoek, in alle opzichten.

We waren uitgenodigd om te spreken op de jaarlijkse Teen Challenge conferentie, we brachten een bezoek aan het koffiehuis in Kiev en aan ons allereerste project in Onyfrievka. Weten jullie het nog?

Bewoners en stafleden Onyfrievka huis
In de zomer van 2011 haalden we 10.000 euro op waarmee we een gebouw konden kopen waarin een rehabilitatie centrum zou worden gevestigd. Begin 2013 schonken we nog eens 6.000 euro voor een omheining van het land waarop het rehabilitatiehuis, een kinderhuis en nog wat bijgebouwen staan. Afgelopen week waren we eindelijk in de gelegenheid om alles met onze eigen ogen te aanschouwen.

We kregen een rondleiding
Het huis is nog niet helemaal af, maar inmiddels wonen er al een aantal mannen en vrouwen die onder begeleiding van hun verslaving afkomen en een nieuw leven op gaan bouwen. Op hetzelfde terrein stond al een kinderhuis dat ook door de plaatselijke kerk (van pastor Aleksander Fedorov) wordt gerund. Er wonen daar zestien (wees)kinderen. De kerk probeert adoptiegezinnen in de Oekraine te vinden voor deze kinderen. Eén van de vrouwen die momenteel het programma volgt heeft haar kindje in het kinderhuis, lekker dichtbij dus, een hele opluchting voor haar.

Middagdutje in het kinderhuis
Het rehabilitatiehuis ziet er mooi uit, het kinderhuis ook, de omheining is prachtig en stevig en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Geweldig om te zien dat de giften van Traveling Light zo goed zijn besteed, daar zijn we heel blij mee. De dankbaarheid van de mensen die er nu wonen en werken is enorm, het is voor hen onbegrijpelijk dat er zomaar ineens hulp uit Nederland kwam. Al die blije gezichten en veranderde levens... daar doen we het voor!

We willen hen in de nabije toekomst zeker weer helpen.


2 opmerkingen:

Jedidja zei

Wat indrukwekkend om te lezen!

Anita zei

I can't be more explicit when I say- I continue to be in awe of the generosity, energy and creativity of Jan and Marja. May they continue to receive the blessings of the Lord so they can continue to do the good works that they feel they are called to do. I feel humbled and enriched by their presence in my life!