Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 18 september 2013

Investeren in mensenlevens

Nieuw leven, nieuw begin, nieuwe kans in Polen
Het beste en meest betrouwbare financiële advies ooit, werd gegeven door Jezus zelf. In Matteus 6:19-20 staat heel duidelijk:

Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn.

De kachel is heeeel groot
Die woorden mogen dan 2000 jaar oud zijn, maar ze zijn oh zo actueel. Een blik in de krant of televisie bevestigt deze woorden: onze bezittingen en geld zijn niet veilig op deze aarde. Er is economische crisis, corruptie, diefstal en inflatie. Is dat erg? Ja natuurlijk! Is er een oplossing? Ja natuurlijk! Als we gaan investeren in hemelse schatten zal niemand of niets dat weg kunnen roven. Daarom investeert Traveling Light in mensenlevens en dat doen we met heel veel plezier.

Janusz Górnicki, de zoon van de kolonel
Neem nou ons huidige Project Kachel Teen Challenge Polen. Een nieuwe houtkachel klinkt niet zo geestelijk en zeker niet hemels ;) maar die kachel verwarmt de gebouwen waar momenteel 52 Poolse mannen wonen die besloten hebben een nieuw leven (zonder verslavingen) te beginnen. 

Probeer je eens te bedenken wat dat betekent voor hun vrouwen en kinderen, voor hun familie en collega's, voor de mensen uit hun straat. Een kachel is maar materiaal en zal uiteindelijk ook weer vergaan. Maar de mannen in het rehabilitatiecentrum zijn vaders, zonen, broers en echtgenoten... ze wonen daar veilig, kunnen een nieuw leven opbouwen en God echt leren kennen. Dat is wel het allerbelangrijkste.

eetzaal Lekini centrum
Er zijn vele instanties en programma's die mensen van hun verslavingen af kunnen helpen. Maar dan? Bij Teen Challenge wordt hen geleerd dat God een plan, een bestemming voor hen heeft; een doel om voor te leven. DIE ontdekking verandert een mensenleven pas echt! Janusz kwam jaren geleden als verslaafde binnen en runt nu zelf een rehabilitatie-centrum in het zuiden van Polen. Zo kan dat gaan ja, dat is investeren in mensenlevens.

We hebben nog dringend 5.400 euro nodig voor dit project, want de winter komt er aan. Helpen jullie mee? Dat kan door je gift over te maken op rekening nummer 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light en door deze blog post te delen via de sociale media. THANKS!

PS: Klik op de foto's voor een vergroting.

Geen opmerkingen: