Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 25 september 2013

Nieuws en gebedspunten

'Ga de wereld in...'
Het is weer de hoogste tijd om wat nieuwtjes en gebedspunten op een rijtje te zetten. Het internationale netwerk van Traveling Light wordt steeds groter, dat betekent ook dat we steeds meer contact hebben met mensen, organisaties en kerken die zich op kleine schaal inzetten om mensenlevens te veranderen, door heel Europa heen. Zij laten zich niet ontmoedigen door de negatieve berichten in de krant of op televisie; zij beseffen dat elk mensenleven telt!

Wij zien het als onze roeping om hen te steunen in hun werk onder de armen, daklozen, verslaafden en zieken. We krijgen veel reacties van mensen die het super leuk vinden dat we dat als stichting doen, maar alleen dankzij jullie giften kunnen we dat blijven doen. Vergeet dus niet je gift over te maken....
  • Komend weekend zijn wij te gast in de Agape Gemeinde in Lubeck, Duitsland. We zijn daar uitgenodigd om te spreken over het thema Verzoening. Geestelijke bemoediging aanbieden, dat is ook een essentieel onderdeel van de missie die Traveling Light heeft. De Agape Gemeinde is een kerk waar we nog niet eerder zijn geweest, dus willen jullie bidden voor een goede reis en een zinvolle conferentie?
  • Herinneren jullie je nog dat we in mei van dit jaar een gift van 1,000 euro gaven voor een speeltuintje in de stad Tetovo in Macedonië? Jan en vrijwilliger Krijn Donk zijn in juni nog op bezoek geweest bij initiatiefnemer Jordan Stoilov. Toen bleek al dat de speeltoestellen heel intensief door veel kinderen werden gebruikt. Na enkele maanden bleken er al reparaties nodig te zijn. Een missionair team uit Engeland heeft het speeltuintje afgelopen week opgeknapt. Zie hier de foto's. We willen Jordan ook nog helpen met zijn koffiehuis The Bridge, dat is een project wat in de wachtrij staat.
  • Een ander project wat in de wachtrij staat is de aankoop van een huis in de Oekraine dat een rehabilitatiehuis moet worden voor vrouwen EN hun kinderen. Veel vrouwen in de Oekraine weigeren om af te kicken omdat ze dan gescheiden worden van hun kinderen, die elders ondergebracht moeten worden. We zijn in contact met een Joods Messiaanse gemeente die echt serieus verandering in die situatie wil brengen. We hebben al foto's van het huis. Binnenkort dus...
  • Momenteel zamelen we geld in voor project kachel Teen Challenge, Polen. We hebben tot nu toe nog geen reactie gekregen op onze uitdaging aan kerken, bedrijven en organisaties om de andere kachel (7,000 euro) voor hun rekening te nemen. Zouden jullie het eens voor willen leggen in je kerk of groep? Willen jullie meebidden dat het beoogde bedrag tijdig binnenkomt? De winter komt er aan. Je kunt je gift overmaken op rekening nummer 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light. HARTELIJK DANK!

1 opmerking:

Wendy Born zei

Mooi dat jullie werk zo groeit Marja. Veel zegen toegewenst!