Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 2 juli 2013

Vervolgproject bouw gebedshuis Sered, Slowakije

Beton storten
Aan het eind van 2012 kondigden wij het project bouw gebedshuis Sered, Slowakije aan. We schonken toen 2,500 euro aan Teen Challenge Slowakije zodat ze een start konden maken met de bouw van deze kapel op het terrein van het mannen rehabilitatiehuis. Toen de bouwvergunning eenmaal binnen was, en de sneeuw verdwenen, werd een start gemaakt met dit bouwproject.

De mannen van Teen Challenge Slowakije
Het bijzondere aan dit bouwproject is dat al het werk verricht wordt door mannen die in het centrum zitten.

Mannen die voorheen een nutteloos, doelloos en destructief leven leidden als gevolg van verslavingen, criminaliteit en psychische problemen. Nu werken ze met hun handen aan de bouw van een gebedshuis wat tot zegen zal zijn voor henzelf, all toekomstige mannen in het centrum en de buurtbewoners (die steeds nieuwsgierig komen kijken)! Een stilteplek waar ze hun hart kunnnen uitstorten voor de Heer, een plek waar ze kunnen bidden, nadenken, zingen en misschien gewoon stil zijn...

Lijmen van gipsblokken
Het is geweldig bemoedigend om te zien hoe hard het werk vordert. De grootste klus was natuurlijk het (met de hand!) uitgraven van de 80cm diepe fundatie en het storten van een betonnen vloer. Ook het ijzervlechten deden de mannen zelf. We zijn echt trots op ze. Voor velen is dit de eerste keer dat ze constructief aan iets werken en het geeft hen een geweldig gevoel van dienstbaarheid en trots... kijk, dit hebben we met onze eigen handen gemaakt. Wat een bewijs van het feit dat met God alle dingen mogelijk zijn. Ja, ex drugs verslaafden die een kerkje bouwen. Laten we bidden dat hun licht over heel Slowakije zal schijnen.

De muren worden gebouwd
Teen Challenge Slowakije beheert haar financiën op een goede manier. Traveling Light ontving een keurig overzicht van alle materialen (met bonnen) die aangeschaft werden voor het bedrag dat we hen schonken begin dit jaar. Het lijkt ons leuk (en nuttig) om hen nogmaals te steunen met een gift van 2,500 euro. Dat geld zal dan weer gebruikt worden voor de aanschaf van bouwmaterialen, en dan met name voor de dakconstructie

We vinden het echt geweldig dat we vanuit Nederland mee mogen helpen aan de bouw en realisatie van de David Wilkerson Kapel in Slowakije!

Als je dergelijke bouwprojecten een warm hart toedraagt, stort dan je (bouwvak)gift op Rabobank nummer 1185 82 275 ten name van St. Traveling Light. Je gift is uiteraard belastingaftrekbaar.

Via deze Facebooklink zijn meer foto's te zien.

Geen opmerkingen: