dinsdag 9 juli 2013

Project Code Red, Amsterdam

Naast het vervolgproject bouw gebedshuis Sered, Slowakije (waar in een paar dagen al meer dan 1,000 euro voor binnen is gekomen!) willen we jullie aandacht vragen voor project Code Red in Amsterdam.

Code Red in zes wereldsteden
Project Code Red is een tweedaags internationaal evangelisatie event van Victory Outreach, waarin zij zich specifiek richten op vrouwen (daklozen, verslaafden, prosti-tuees) in zes wereldsteden: Tijuana, Chicago, Oakland, Capetown, Vancouver en Amsterdam. In Nederland ligt de organisatie bij Victory Outreach Amsterdam en Victory Home, een zorginstelling die in 1985 is ontstaan door het vrijwilligersinitiatief van een aantal christenen en is uitgegroeid tot een erkend professioneel zorgcentrum.

Tijdens dit evenement zullen vrouwen uit heel Europa samenkomen in Amsterdam om uit te reiken naar de vrouwelijke daklozen, verslaafden en andere vrouwen die slachtoffer zijn van misbruik en mishandeling. Door middel van dit evenement wil Victory Home de vrouwen laten zien dat er mensen zijn die daadwerkelijk geven om wie ze zijn en de nare omstandigheden waarin zij leven.

Op 5 en 6 augustus zullen er op verschillende locaties in Amsterdam mobiele schoonheids- kapsalons opgezet worden waar de vrouwen van top tot teen verzorgd zullen worden. In de middag kunnen vrouwen genieten van een uitgebreide lunch en in de avond van een chique diner. Tijdens dit diner zal er een voorstelling/theaterstuk worden voorgedragen door Stichting Game of Life. Tevens krijgen de vrouwen aan het einde het evenement een presentje mee in de vorm van een verassingstas. Indien de vrouwen er voor kiezen het roer in hun leven om te gooien is Victory Home in staat hen professionele hulp en verblijfplaats te bieden om volwaardig terug te keren in de maatschappij.

Wij vinden het een heel mooi en liefdevol initiatief en willen Victory Home graag helpen met een gift van 500 euro. Helpen jullie mee? Project Code Red wordt georganiseerd door vrijwilligers en kan alleen plaatsvinden als er voldoende giften binnenkomen. Er is geld nodig voor eten en drinken, voor huur van de diverse lokaties, voor presentjes, voor make-up etc. etc. Als je een hart hebt voor hulp aan mishandelde en onderdukte vrouwen, maak dan je gift over op bankrekening 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light o.v.v. Code Red

Wellicht kun je deze blog post in je kerk/gemeente/organisatie/gezin of club laten zien en voorstellen om ook geld in te zamelen voor Code Red in Amsterdam!
Voor meer informatie over het event kun je bellen of mailen met Elaine Mackay van Victory Home, email: e.mackay@voamsterdam.net

Geen opmerkingen: