Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 26 juni 2013

Project studiefinanciëring Teen Challenge, Slovenië

Magdalena Horjak
De 5,000 euro voor project Casa Shalom in Italië is binnen. Geweldig, heel hartelijk dank voor jullie giften. Voor degenen die Duits lezen, HIER wat meer over de therapeutische leefgemeenschap die we met dit geld willen steunen.

Tijd voor een volgend project dus. De mooie dame in deze foto is Magdalena Horjak. Samen met haar man Matjaz Horjak begonnen zij enkele jaren geleden het Izhod Teen Challenge mannencentrum in Nova Vas, Slovenië. Evenals in vele Europese landen worden ook daar de regels voor zorgverlening steeds ingewikkelder. Ten einde een rehabilitatiecentrum te mogen runnen is het noodzakelijk dat één van de stafleden een sociaal pedagogische opleiding heeft gevolgd.

De familie Horjak
Magdalena is met een dergelijke opleiding bezig. Een flinke inspanning, want zij is ook moeder van drie dochters. Bovendien brengt die opleiding veel extra kosten met zich mee. De Horjaks hebben geld geleend om de opleiding te kunnen  betalen en ze lossen het sudiegeld af in segmenten van 750 euro. Traveling Light wil hen graag helpen door (minstens) zo'n segment voor onze rekening nemen.

Een groot deel van onze projecten heeft op de één of andere manier te maken met Christelijke verslaafdenzorg. We denken dat het niet meer dan logisch is dat jullie ook graag de vruchten van dat werk willen zien. 'Blijft het goed gaan met die mensen?' is een vraag die we regelmatig te horen krijgen. Dat is waarom we zo nu en dan in zoomen op mensen die een totaal ander leven hebben gekregen. Geloof het of niet, maar Magdalena was jaren geleden ook een heroine verslaafde. We zijn heel trots op haar, een goede moeder en echtgenote en een uitstekende studente!

Wij willen graag dat het werk onder verslaafden in Slovenië doorgaat, en we zijn blij dat Magdalena de studietaak op zich heeft genomen.
Helpen jullie haar mee?

Geen opmerkingen: