Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 30 juli 2013

Project sponsoring conferentie Teen Challenge, Oekraine

Thema voor de conferentie 2013
De 500 euro voor project Code Red in Amsterdam is bijna binnen, dus delen we alvast het volgende project met jullie.

Evenals vorig jaar (weten jullie nog dat Jan z'n haar liet knippen en we 2,500 euro ophaalden?) willen we graag de jaarlijkse Teen Challenge conferentie in de Oekraine sponsoren, die ditmaal van 22-24 augustus in Kiev wordt gehouden. Misschien is het goed even wat over het nut en doel van zo'n conferentie uit te leggen.

Het werken met de armen, daklozen en verslaafden is geen reguliere baan en ook geen gemakkelijk werk, maar gelukkig wel dankbaar werk. Veel mensen die in de Oekraine bij dit soort werk betrokken zijn, zaten in het verleden zelf in die boot en worden dan ook wel ervaringsdeskundigen genoemd. Hoe gedreven, gepassioneerd en enthousiast ze ook zijn in hun werk, er komen altijd momenten van tegenslag en ontmoediging. Regelmatige training en het bijwonen van conferenties is daarom eigenlijk een 'must'.

Gebed tijdens de conferentie 2012
Het thema voor de komende conferentie is Vrijheid in Christus en de hoofdsprekers zijn Stephan Barendse (directeur van De Spetse Hoeve en Teen Challenge Nederland) en wij zelf (Jan en Marja Verschoor-Meijers). Er worden mensen verwacht vanuit de Oekraine en diverse omliggende landen, zoals Kazachstan, Georgië en Rusland. We zullen praktisch onderwijs geven uit de Bijbel, over wat vrijheid nu precies inhoudt en vooral over hoe we het vast kunnen houden. Daarbij komen mentale, emotionele, sociale, fysieke en geestelijke aspecten aan de orde.

Blije en dankbare gezichten vorig jaar!
We vergeten wel eens dat we in Nederland erg verwend zijn met een ruime keuze aan goed geestelijk onderwijs, confe-renties, seminars, boeken, preken, studies... noem maar op. In andere landen smachten ze daar naar! We zijn heel blij dat we dat door mogen geven aan mensen in de Oekraine!

Het kost 35 euro per persoon om aan de conferentie deel te nemen. Vele werkers / vrijwilligers hebben daar niet voldoende financiën voor of hebben het geld nodig om de reis naar Kiev te maken. Als jij iemand wilt helpen om naar deze conferentie toe te gaan kan dat al met een gift van 35 euro (alle andere bedragen zijn natuurlijk ook welkom!).  We hopen voor zo'n 30 mensen de kosten te kunnen betalen, dat komt neer op ongeveer 1.000 euro! Wat denken jullie ervan, gaat dat lukken?

PS: als je op de foto's klikt worden ze groter


Geen opmerkingen: