Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 17 juli 2013

Nieuws en gebedspunten

In het vrouwenopvanghuis: bemoediging zonder woorden
Ook in de vakantietijd heeft Traveling Light nieuwtjes genoeg! We komen net terug van een bezoek aan Polen. We waren daar op uitnodiging aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van het werk van Teen Challenge aldaar. We bezochten twee locaties: het rehabilitatie-centrum voor mannen in Lekini en het vrouwenhuis in Broczynie. Geweldig wat daar gebeurt. We zullen er binnen kort meer over schrijven, want er komt een mooi praktisch project uit voort. Willen jullie meebidden voor een toenemend aantal supporters, zodat we meer kleinschalige projecten kunnen aannemen?

Casa Shalom
Van Maria Meier in Italië kregen we een leuke brief als dank voor de gift van 5,000 euro. We citeren: 'We willen jullie allemaal danken uit de grond van ons hart voor jullie vrijgevigheid en liefde naar ons toe - juist omdat we elkaar niet eens persoonlijk kennen. Maar Jan en Marja hebben ons sociale werk in Toscane goed beschreven, dus we hoeven daar niets aan toe te voegen.... Wat we wel willen zeggen is dat jullie giften ons enorm hebben geholpen om twee projecten uit te voeren, projecten die van belang zijn voor onze inkomstenstroom: het opknappen van de jamkeuken en Casa Shalom...'. In de eerste week van September gaan we met een groep van vijf jonge vrijwilligers naar Toscane om Maria te helpen met allerlei klussen op het land. We zullen dan in Casa Shalom verblijven en veel foto's maken! Bidden jullie mee voor een goed verloop van deze reis?

Artist impression van de binnenkant gebedshuis
De bouw van het gebedshuis in Sered, Slowakije gaat gestaag door, evenals de giften die hiervoor binnen komen. Nog maar 500 euro te gaan, dan hebben we ons doel van 2,500 euro bereikt. Fantastisch zoals jullie daarop reageren, hartelijk dank. Hier zien jullie een impressie van de binnenkant van de kapel, zo gaat de dakconstructie er van binnen uitzien. Het is zo bijzonder dat we vanuit Nederland dit werkproject kunnen steunen, al het werk wordt gedaan door voormalig verslaafden. Willen jullie meebidden dat de mannen die hier tot geloof komen hun licht zullen laten schijnen in alle uithoeken van hun land?

En ja, dan is er, dichter bij huis, nog Project Code Red in Amsterdam. We willen de actie van Victory Home en Victory Outreach om misbruikte, mishandelde, dakloze en verslaafde vrouwen te bereiken met de liefde van God, steunen met een gift van 500 euro. Ook daarvoor zijn jullie giften van harte welkom.

Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Het op een na belangrijkste is dit: Heb uw naaste lief als uzelf. Er zijn geen geboden belangrijker dan deze [Marcus 12:30-31]

Rabobank 1185 82 275 ten name van Stichting Traveling Light. Alle giften zijn belastingaftrekbaar.

Geen opmerkingen: