zaterdag 22 juni 2013

Nieuws en gebedspunten

Cora Donk
Een stichting kan alleen maar bestaan dankzij donateurs en vrijwilligers. Met enige regelmaat zetten wij dan ook vrijwilligers in het zonnetje op deze blog. Deze keer is dat Cora Donk (zij maakt trouwens ook deel uit van het bestuur). Cora is heel handig met tuinhark en kwast en ze helpt familie, vrienden en buren regelmatig door klusjes op te knappen. Dat doet ze niet om er zelf beter van te worden, maar om geld in het laadje van stichting Traveling Light te brengen. Zo heeft ze onlangs een heel mooi bedrag gegeven, waarvan ze 2,500 euro wil schenken aan het vrouwenopvanghuis Ark in the Negev in Israel. Geweldig, wat een prachtig gebaar en wat een zegen voor het werk in Israel. We hebben het vrouwenhuis al een aantal keren eerder gesteund met een gift en bezoekjes. We zijn van plan er in oktober weer naartoe te gaan. Dank je wel Cora voor je werk, enthousiasme en vrijgevigheid. Laten we bidden dat het bedrag gebruikt zal worden waar het het meest nodig is.

op bezoek bij Jordan Stoilov in Tetovo
Jan en vrijwilliger Krijn Donk zijn momenteel in Macedonië. Het idee om samen naar Macedonië te gaan kwam als gevolg van de schaatsactie van Krijn, waarmee 1,450 euro werd binnengehaald voor de Saraj zigeunerkerk in Skopje. Geld geven is leuk, maar daarmee eindigt zo'n project natuurlijk niet. De mensen achter de projecten ontmoeten is nog veel leuker. Zulke bezoeken, ja noem ze maar gerust  bemoedigings-reizen, verstevigen de relaties en zijn heel inspirerend (voor alle partijen). Uiteraard zullen er ook wel weer nieuwe projecten uit voort komen. Jan zal ook in diverse christengemeentes spreken. Bidden jullie mee voor een goede reis en voor de verspreiding van het evangelie in dat land?

Creatieve workshops tijdens ZIP 2012
De 500 euro voor de sponsoring van het ZIP festival in Lopik is binnen. We kregen zelfs een gift uit Californië van een familie met een nederlandse achtergrond. Zij wilden graag investeren in de verspreiding van het goede nieuws in de polder! Ze waren blij verrast te horen dat er zulke mooie evenmenten worden georganiseerd. We hopen overigens met onze sponsoring anderen te inspireren om dit festival te steunen: organisaties, stichtingen, kerken, bedrijven, families. Als er tien 500 euro geven is dat 5000 euro. Als er twintig 500 euro geven is 10.000 euro. Als we het met elkaar dragen kan zo'n festival goed van de grond komen. Bidden jullie mee voor de organisatie, en natuurlijk ook voor mooi weer en veel bezoekers die kennis willen maken met God?

De 5,000 euro voor project Casa Shalom in Italië is bijna binnen (nog 150 euro te gaan). Wie maakt ons los?

Dat betekent dat we ruimte hebben om twee volgende projecten aan te kondigen: 1) Project studiefinaciëring Teen Challenge Slovenië en 2) vervolgproject bouw gebedshuis Sered, Slowakije.

Hartelijk dank allemaal voor jullie medewerking. Samen kunnen we ontzettend veel doen, dat is duidelijk!

Geen opmerkingen: