Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 15 juni 2013

Balkan conferentie Servië

Zo'n 300 mannen bezochten de conferentie
Evenals vorig jaar ontvingen we een uitnodiging van pastor Steve Telzerow van ICF (International Christian Fellowship) in Ljublijana om deel te nemen aan een bijzondere conferentie: de My Brother's Keeper Conferentie in Belgrado, Servië. Dat is een interkerkelijke conferentie voor mannen (geestelijk leiders en pastors) uit de diverse Balkan landen. Traveling Light heeft goede contacten in die landen en het is een eer om op zo'n evenement aanwezig te kunnen zijn. Dit keer ging er ook weer een vrijwilliger met Jan mee, Jim Hayes uit de Hoeksteen Gemeente in Etten-Leur.

Centrum Belgrado
Samen reden ze eerst naar Slovenië waar ze in het mannencentrum van Teen Challenge hebben overnacht. De volgende dag vertrokken ze met een aantal auto's naar Belgrado. Tijdens de conferentie werd een groep van zes mannen (Jan hoorde daar ook bij) apart gezet; bij hen kon je je zonden belijden en samen voor vergeving en genezing bidden. Wow, dan breekt vergeving, verzoening, bevrijding en genezing pas echt los! Geweldig dat we op zulke historische momenten namens Traveling Light dienstbaar kunnen zijn.

Overal, tot aan de einden der aarde, zal men de HEER gedenken en zich tot hem wenden. Voor u zullen zich buigen alle stammen en volken (Psalm 22:28).

Koppeling vervangen
's Avonds gingen Jan, Jim en het Slovenië team de straat op om verslaafden aan te spreken. Ze hebben uiteindelijk een ernstig verslaafde jongen meegenomen naar het mannenhuis in Slovenië. Daar krijgt hij de kans om, met de hulp van God, een nieuw leven te beginnen. Voor Jan was er trouwens geen tijd om te relaxen  want de verhuiswagen van Teen Challenge moest gerepareerd worden. Een mooie klus dus, praktische hulp bieden waar nodig :). De blonde dame in het midden is Bianca, ze heeft duidelijk belangstelling voor techniek en stoere mannen.

Jim & Markus, één in Jezus Christus
Onderweg naar Nederland zijn Jan en Jim langs Teen Challenge zorgboerderij Gutes Land in Vilsbiburg, Duitsland gereden. Er staat daar altijd een bed klaar! Het thema vergeving en verzoening kwam hier op een heel bijzondere manier terug. Bij Jim (Engelsman van geboorte) bleken diep in zijn hart nog heftige gevoelens tegenover het Duitse volk te liggen.

Gelukkig sprak de Heilige Geest daar één van de werkers van Gutes Land op aan en die is in de vroege morgen van woensdag 12 juni 2013 op zijn knieën gegaan en heeft de voeten van Jan en Jim gewassen. Dat was weer een historisch moment! Er werd vergeving gevraagd aan de Engelsen (Jim) en de Nederlanders (Jan) namens het Duitse volk. De tranen en emoties liepen daarbij hoog op... Wat een zuiver moment, wat een bevestiging weer dat het werk van Traveling Light geestelijk impact heeft op de volken.., door de verandering van mensenharten, één voor één...

Staak de strijd, en erken dat ik God ben, verheven boven de volken, verheven boven de aarde (Psalm 46:11).

Als je het werk van Traveling Light wilt steunen... graag!
Je kunt je gift overmaken op
Rabobank: 1185.82.275 t.n.v. St. Traveling Light
(ANBI erkend).

PS: We reizen ALTIJD voor eigen rekening. De giften gaan alleen naar de actuele projecten.

Geen opmerkingen: