Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 8 mei 2013

Project Casa Shalom, Italië

Maria Meier
Op de foto hiernaast zien jullie Maria Meier, een weduwe van Duitse afkomst die al jaren in Italië woont en werkt. Afgelopen februari bezochten wij haar in de bergen van Toscane en we waren zeer onder de indruk van het werk dat zij daar doet. Zij heeft haar leven opgegeven om mensen in problemen te helpen. Haar huis is echt een herberg!

Maria ontvangt allerlei mensen met verslavings-, mentale, sociale en psychologische problemen. Het is mogelijk voor een korte of langere tijd in haar Christelijke woongemeenschap Comunita Brezzano te verblijven en therapeutisch te werken op het land (25 hectare).  De schapen, kippen, druiven, olijfbomen, en een biologische groententuin bieden voldoende werk. De groep is meestal niet groter dan 3 of 4 personen.

De kleine woongemeenschap is lid van de Evangelische Alliantie in Italië en Maria staat in nauw contact met de internationale Messiaanse beweging. Maria heeft een groot hart voor het Joodse volk en Israel en regelmatig verblijven er  dan ook gasten uit Israel in de gemeenschap. Toen wij er waren was het een aardige mengelmoes van talen (Italiaans, Duits, Engels, Hebreews en Russisch).

De nieuwe jam keuken
Het opvangwerk in de gemeenschap, bestaande uit drie huizen, wordt gefinancieerd uit giften. Maria woont met haar twee volwassen kinderen in een huis waar ook de gemeenschappelijke keuken is en waar zij vrouwen met diverse problemen herbergt. Naast haar huis wordt momenteel een gebouwtje neergezet dat moet gaan dienen als de jam-keuken. De verkoop van biologische jam brengt wat geld in het laadje, maar de kleinschalige productie van de jam moet wel aan Europese hygiëne richtlijnen voldoen. Vandaar dat er een aparte keuken moet komen.

Casa Shalom
Dan is er Casa Nuova, een oud huis iets verderop in de bergen, waar medewerker Boris mannen met problemen herbergt. Het derde huis heet Casa Shalom. Dit huis ligt nog hoger op de berg en wordt van tijd tot tijd verhuurd als vakantiehuis aan families, kerk- en jeugdgroepen, ook hier komen wat inkomsten uit. Het betreft hier allemaal oude, authentieke Toscaanse huizen, prachtig natuurlijk! Maar ze vragen veel onderhoud en moeten steeds aangepast worden aan Europese normen voor therapeutische huizen.

Momenteel wordt de laatste hand aan de jam-keuken gelegd en Casa Shalom wordt op diverse punten verbouwd. Al met al een aardige kostenpost. We geloven dat het een enorme bemoediging voor Maria zal zijn als we haar helpen met een gift van 5.000 euro. Wie doet mee?

PS: In een volgende blog post zullen we nog wat meer foto's en een aantal getuigenissen plaatsen!

Geen opmerkingen: