Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 1 mei 2013

Nieuws en gebedspunten

Het is de hoogste tijd om weer eens een aantal nieuwtjes te delen. Lees mee en vertel het door:

Jordan Stoilov
Hoera! De 1.000 euro voor project speeltuin Tetovo, Macedonië is binnen. Dat betekent dat de initiatiefnemer Jordan Stoilov zijn plannen, in samenwerking met vrijwiliggers van de evangelische kerk uit Shtip, concreet kan maken. We houden e-mail contact met hem en zodra we meer nieuws of foto's hebben plaatsen we die op deze weblog. Willen jullie meebidden voor Jordan dat hij de wijsheid en de leiding van de Heilige Geest zal ervaren? Hartelijk dank voor jullie giften. Oh ja; Jan is van plan om met één van onze vrijwilligers (Krijn Donk) in juni voor een paar dagen naar Macedonië te gaan.

Wachten op de zon!
De vrijmarkt op Koninginnedag heeft het prachtige bedrag van 625 euro opgebracht voor Traveling Light. Het was heel gezellig en dankzij de inzet en het enthousiasme van een groep vrijwilligers zijn er heel veel spullen verkocht en hebben we veel mensen over het werk van de stichting kunnen vertellen. Laten we blijven bidden voor nieuwe supporters!

Teen Challenge Slowakije
Wij hebben in de week voorafgaande aan Koninginnedag een korte rondreis door Europa gemaakt. We namen deel aan de Europa Teen Challenge conferentie in Praag. Na de conferentie hebben we een o.a. bezoek gebracht aan Teen Challenge Slowakije, waar hard gewerkt wordt aan de bouw van het gebedshuis in Sered. DHet gebedshuis krijgt de naam David Wilkerson Memorial Chapel. Een heel mooi gebaar, want de moeder van de oprichter van Teen Challenge (David Wilkerson) is in Slowakije geboren! Wow, waarschijnlijk heeft zij nooit kunnen vermoeden dat de roeping van haar zoon uiteindelijk zou resulteren in een wereldwijd netwerk van christelijke verslavingszorg... en dus ook in haar geboorteland. Binnenkort wat meer foto's daarvan! 

Bouwproject in Italië
Voor het volgende project gaan we naar Italië, naar Comunita Brezzano, waar de weduwe Maria Meier mannen en vrouwen met levensbedreigende problemen herbergt. Deze mensen komen vaak uit Israel. Wij hebben haar afgelopen februari bezocht en waren onder de indruk van de praktische en liefdevolle hulp die zij biedt aan mensen die soms nergens meer terecht kunnen. Maar daarover meer in de volgende blogpost.

Geef de hongerigen te eten! Help mensen die in moeilijkheden zitten! Dan zal uw licht vanuit de duisternis schijnen.... [Jesaja 58:10]

Geen opmerkingen: