Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 15 mei 2013

Foto's project speeltuin Tetovo, Macedonië

Materiaal en mankracht!
Traveling Light sponsort graag kleinschalige projecten. Wij geloven en weten dat met relatief kleine bedragen vaak effectief en nuttig werk verricht kan worden. De projecten zijn overzichtelijk, de verantwoordelijkheid bij de ontvangers van onze giften is te behappen en er blijft niets aan de strijkstok hangen. Dat wil iedere donateur toch eigenlijk graag horen?


Jordan is heel trots op de toestellen
Afgelopen weekend is er hard gewerkt om een speeltuintje te maken in Tetovo, Macedonië. We hebben dat project met een gift van 1.000 euro kunnen. steunen en afgelopen weekend is initiatiefnemer Jordan Stoilov met een team vrijwilligers aan de slag gegaan. Jordan hoopt met zijn praktische acties goede vriendschapsrelaties op te bouwen met de inwoners van Tetovo en hen te laten zien dat God hen werkelijk liefheeft. We schreven al eerder dat zo'n 83% van de bevolking daar Moslim is, velen van Albanese afkomst. De werkloosheid is hoog, de stemming mineur. Jordan verlangt ernaar goede relaties met hen op te bouwen. Hij laat zijn licht schijnen!

De kinderen kunnen nauwelijks wachten
Op de foto's kun je wel zien dat de kinderen nauwelijks konden wachten tot alle speeltoestellen geplaatst waren, ze hingen heel de dag rond in afwachting van de pret! Op de Facebook pagina van The Bridge (het koffiehuis dat Jordan heeft geopend) zijn nog veel meer foto's te zien. Behalve het plaatsen van speeltoestellen (die ook nog geverfd gaan worden) hebben de mannen ook het trapje naar de brug onder handen genomen. Zo wordt dit stukje stad steeds mooier en kleuriger.

Ook het stadsbestuur ontgaat dit niet. Bid alsjeblieft mee dat er nog veel meer deuren voor Jordan open mogen gaan.

Nieuwe trap naar de brug
Volgende maand gaat Jan met één van onze vrijwilligers (Krijn Donk) voor een paar dagen naar Macedonië, ze zullen dan zeker Jordan bezoeken.

Hartelijk dank voor jullie giften. Geweldig om te zien hoe snel dit allemaal in werking is gezet. Als jullie nog mensen, kerken, bedrijven kennen die graag dit soort projecten willen steunen... we kunnen altijd nieuwe donateurs gebruiken.

Vertel het door!

1 opmerking:

Yvonne zei

Ontzettend gaaf!