Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 27 april 2013

Foto's Koffiebus Teen Challenge Tsjechië

TC Director Petr Ministr & Jan: heel blij met de bus!
En dit is 'm dan.... de mobiele koffiebus van Teen Challenge Tsjechië. Mede dank zij jullie giften kan het straatteam van Teen Challenge Tsjechië de wijken van Praag in om de daklozen, drugsverslaafden en prostituees te bereiken met een hoopvolle boodschap.

Afgelopen week brachten we een bezoek aan Teen Challenge Tsjechië. Het mannen opvangcentrum bevindt zich net buiten Praag in een mooi voormalig klooster uit de 12e eeuw. Eén van de gebouwen op het terrein is inmiddels een vrouwen opvanghuis geworden. Er wonen al acht vrouwen in veiligheid. We waren ook heel blij verrast toen we de koffiebus daar zagen, wow, wat een opvallende buitenkant zeg! Daar zullen ze zeker de aandacht mee trekken.

Gezamenlijk bidden voor het straatwerk
Binnen zijn er twee zithoeken, een keukentje en wc en ook onder de luifel buiten komen klaptafels en stoelen te staan waar de gesprekken met hulpbehoevenden kunnen plaatsvinden. We waren trouwens in Praag om deel te nemen aan de Europa Teen Challenge Conferentie. Werkers, vrijwilligers, studenten en belangstellenden uit ruim dertig verschillende Europese landen waren daar aanwezig.

Met een grote, internationale groep hebben we over de koffiebus gebeden: dat er veel mensen bereikt mogen worden met het goede nieuws dat een nieuw leven mogelijk is met Jezus Christus. Geweldig, wat een krachtige gebeden waren dat zeg! Verder zijn we natuurlijk ook heel blij om te zien dat onze donaties zo praktisch en direct worden gebruikt. Mochten jullie ooit in Praag zijn, kijk dan uit naar deze koffiebus...

Grote belangstelling voor de koffiebus
Het koffiebus project is een mooi voorbeeld van een praktisch kleinschalig project dat grote gevolgen kan hebben. Wie weet hoeveel mensen in nood er op deze manier bereikt kunnen worden. 

Het is ons verlangen dit soort projecten te blijven steunen en zo ons licht te laten schijnen in de donkere hoeken van Europa. Meer donateurs betekent meer projecten, meer landen, meer mensen.... Geen grotere projecten dus, wel meer projecten.

We hebben in totaal 6.500 euro kunnen schenken
Hartelijk dank voor jullie steun. Vertel ook eens aan je familie, vrienden en collega's wat Traveling Light zoal doet! Verwijs ze naar onze website of facebook pagina. We kunnen altijd meer steun en goede ideeën  gebruiken

1 opmerking:

Anita zei

Wat geweldig. En wat ziet de bus er aantrekkelijk uit. Elke stap is er een.