Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 22 mei 2013

Achtergrondinformatie project Casa Shalom, Italië

De gemeenschapskeuken in Maria's huis
Zoals beloofd nog wat foto's en achtergrondverhalen bij het project Casa Shalom in Italië. We zamelen momenteel 5,000 euro in voor hulp aan deze Christelijke therapeutische woon-gemeenschap in Toscane. Dat geld is onder andere nodig voor verbouw en aanpassing van de bestaande gebouwen. De gemeenschap bestaat dankzij giften en inkomsten uit verkoop van landbouwproducten.

Afgelopen februari brachten wij, op uitnodiging van Maria Meier, een bezoek aan Comunita Brezzano. Zij heeft de dagelijkse leiding over het werk en de mensen. Haar vaste medewerker is Boris, een Joodse kleermaker uit Odessa.

Medewerker Boris
Boris groeide op in de Oekraine, raakte verslaafd aan heroine en besloot uiteindelijk alijah te maken naar Israel. Maar hij nam zijn problemen mee, in Israel had hij geen moeite om aan drugs te komen. Hij belandde diep in de problemen en uiteindelijk vroeg hij asiel aan in Canada. Weer probeerde hij zijn problemen te ontvluchten.

huiskamer in Casa Nuova
Vanuit Canada werd hij teruggestuurd naar Israel en daar kwam hij in aanraking met Messiaanse gelovigen en leerde hij de Joodse Jezus kennen. Via een pastor kwam hij bij Maria terecht, waar hij langzaam maar zeker genezing en heling van zijn innerlijke wonden ontving.

Hij woont en werkt daar nu al tien jaar. Hij werkt op het land, doet alle mogelijke klussen en woont in Casa Nuova waar hij  'vadert' over de nieuwe jongens/mannen die binnenkomen.

Angelo
Angelo was zo'n jongen die binnenkwam, totaal verslaafd aan drugs en alcohol. Zijn verslaving dreigde zijn gezin kapot te maken. Hij kwam binnen via het missiewerk van Cristo é la Risposta. Angelo groeide op in Zuid Italië, in Napels, en verhuisde later naar Toscane.

Gelukkig was hij welkom in Comunita Brezzano en met heel veel vallen en opstaan kwam hij uiteindelijk op de goede weg terecht. Samen met zijn vrouw en kinderen heeft hij een nieuwe start gemaakt. Hij werkt part-time als klusjesman in de woongemeenschap. Hij is een vakkundig houtbewerker en timmerman.

Momenteel herbergt Maria een mishandelde vrouw uit Macedonië, een ex-heroine verslaafde jongen (Andrea) uit Firenze en sinds kort ook weer een man uit Israel. Dit schrijven we om maar even aan te geven dat iedereen die in grote nood verkeert een veilige plek kan vinden in Comunita Brezzano. Een plek waar ze de liefde van de hemelse Vader kunnen ontdekken en ervaren.

Casa Shalom
Zulk kleinschalig werk lijkt soms een druppel op de gloeiende plaat, maar toch... we hadden een ontmoeting met de moeder van Andrea (haar enige kind) en voor haar was Comunita Brezzano een verantwoord gebed. Zij heeft haar zoon, die verloren was, teruggevonden! Kijk, en dat raakt ons diep in het hart.

Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op...
[Mattheus 25:35]

2 opmerkingen:

Wendy Born zei

Wat een bijzondere verhalen toch altijd weer Marja! Mooi om te lezen.

Traveling Light zei

Ja he Wendy, elk leven is zo bijzonder en zo kostbaar!