Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 13 april 2013

Project Speeltuin Tetovo, Macedonië

Jordan, Vesna en Jakov Stoilovi
Voor het volgende project nemen we jullie weer even mee naar Macedonië. Ditmaal naar een stad in het noorden van het land: Tetovo. Daar woont Jordan Stoilovi met zijn vrouw Vesna en zoontje Jakov.

Afgelopen januari brachten wij hem een bezoekje in koffiehuis The Bridge. Een ontmoetingspunt middenin het centrum waar Jordan mensen ontvangt voor koffie, een gesprek en bijbelstudies. In Tetovo wonen voornamelijk mensen van Albanese afkomst en 83% van de bevolking is Moslim. Jordan's persoonlijke getuigenis zullen we in een volgende blog post nog wel eens delen. Hij heeft namelijk een bijzonder verhaal!

Koffiehuis The Bridge, Tetovo
Jordan heeft het verlangen het licht van Jezus Christus op een praktische manier te laten schijnen in Tetovo. Hij wil dat onder andere doen door openbare plaatsen in de stad op te ruimen en op te knappen. Vorig jaar heeft hij daar een begin mee gemaakt door met een team van vrijwilligers uit Engeland een brug te verven en de rommel rondom de brug op te ruimen. Kijk maar eens naar dit filmpje op Youtube. Heel inspirerend! Het werken aan de brug kreeg uiteraard veel belangstelling van de lokale bevolking: een prachtige gelegenheid om gesprekken aan te knopen en te bidden met mensen in nood. 

Jordan heeft nu het plan om in de buurt van diezelfde brug een speeltuintje te maken. Er is een grasveldje dat opgeruimd moeten worden en waar speeltoestellen kunnen worden geplaatst. Hij heeft inmiddels toestemming van de burgemeester, een offerte voor de aankop van de speeltoestellen en hulp vanuit de evangelische kerk in Shtip. Hij heeft zelfs al een gedeelte van het benodigde bedrag ingezameld! Hij heeft nog 1,000 euro nodig en daarmee willen we hem graag helpen natuurlijk.

De planning is om in de week van 8 mei te beginnen met het plaatsen van de speeltuin. Helaas kunnen wij er zelf niet bij zijn om te helpen in verband met een bezoek aan Ludwigslust, Duitsland. Maar we proberen zeker op zo kort mogelijke termijn een bezoekje te plannen. We kunnen met elkaar in elk geval de financiële last van Jordan's schouders nemen en op die manier toch een aandeel hebben aan het evangelisatiewerk in Tetovo. We zien weer uit naar jullie giften!

Geen opmerkingen: