maandag 25 februari 2013

Nieuws + dankwoorden

Bijbelstudie met ex-heroine verslaafden in Toscane
We zijn zojuist teruggekomen van een rondreis door Noord-Italië waar we vele Christenen hebben kunnen bezoeken en bemoedigen. Veelal praktiseren ze hun geloof op allerlei manieren in kleinschalige projecten: evan-gelisatiewerk, verslavingszorg, kerkplanting etc.

We bevonden ons tijdens deze reis echt in een scene uit het boek Handelingen. Mensen openden hun huizen, deelden hun eten met ons en lieten ons zelfs in hun bed slapen! Altijd had de één een woord, de ander een lied en sprak God door Zijn Heilige Geest tot ons allen, soms voor heel specifieke situaties. Het was zowel voor hen als voor ons een bemoediging  om zo met elkaar om te gaan. We zullen er binnenkort nog wel meer over schrijven op deze blog.

Iets meer dan een week geleden kondigden we het project Messiaanse Gemeente Kiryat Gat in Israel aan. De plaats van samenkomst brandde af als gevolg van een molotov cocktail die naar binnen werd gegooid. Er is veel schade. We willen hen graag helpen met een financiële gift van 2,000 euro. Er is inmiddels al bijna 1,000 euro binnengekomen, dus dat gaat prima! Help ons alsjeblieft mee om de gelovigen in Israel te zegenen en maak een gift over op 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light te Papendrecht.

Als je het jaarverslag over 2012 wilt ontvangen, stuur dan een mailtje naar janandmarja@gmail.com en we sturen je een digitale versie toe. In het jaarverslag vind je, naast een woord van de voorzitter, een overzicht van de projecten, een financieel verslag, een overzicht van de bemoedigingsreizen en de visie voor 2013. Misschien ook mooi om eens aan vrienden of familie te laten zien die hun geld in Christelijke, kleinschalige projecten willen stoppen.

Maaltijd delen bij Sokrat & Lena in huis
Een project is meer dan een berichtje op deze weblog en geld op de bankrekening. We hebben veelvuldig contact met de mensen achter de projecten via e-mail, Face-book, Skype, telefoon- en briefverkeer. Zo ontving Traveling Light een bedankje van Sokrat en Lena uit Macedonië voor de gift die de schaatsactie van Krijn opbracht: "We zijn blij verrast te ontdekken hoeveel geld jullie in korte tijd bij elkaar hebben gebracht voor ons en ons werk. We weten niet hoe we jullie op de juiste wijze kunnen bedanken. Het minste dat we kunnen doen is jullie weer uitnodigen om tijd met ons door te brengen. Intussen danken we God voor jullie en voor alles dat er voor ons is gedaan."

Ook Petr Ministr van Teen Challenge uit Tsjechië stuurde woorden van dank naar Traveling Light: "Dank jullie voor dit goede nieuws [de extra gift van 1,500 euro]. We zijn heel blij dat dit project bijna klaar is... We hebben de camper al op naam van Teen Challenge geschreven en alle papierwerk is geregeld. Het is wonderbaarlijk om te zien wat God allemaal doet. Dank jullie allemaal voor jullie steun. Gods zegen en hopelijk tot in april". 

2 opmerkingen:

Yvonne zei

wat bijzonder allemaal, Marja.

Traveling Light zei

Dank je wel Yvonne, fijn dat je meeleest!