Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 8 februari 2013

Vervolgproject Koffiebus Tsjechië

Dit wordt de koffiebus
Dit is 'm dan geworden: de koffiebus voor Teen Challenge Tsjechië! Mooi he?

Eind vorig jaar zamelden we 5,000 euro in voor de aanschaf van  een tweedehands bus. Aan het kopen en importeren van een stadsbus bleken toch wat meer haken en ogen te zitten dan we eerst dachten. Uiteindelijk is besloten een camper in Tsjechië zelf te kopen, in plaats van een grote stadsbus. Via een aantal relaties kwam er nog meer geld bij Teen Challenge binnen, genoeg om een betrouwbaar vehikel aan te schaffen.

Een camper is makkelijker te manoeuvreren en parkeren in de stad, er is geen speciaal rijbewijs voor nodig en uiteraard is de camper ook veel goedkoper in verzekering en belasting. Er zitten al een koffiehoek, keuken en wc in, dus dat is ook mooi meegenomen. Er is nog circa 1.500 euro nodig voor winterbanden, belettering en enkele interieuraanpassingen. Het Teen Challenge logo komt op de zijkant te staan zodat na verloop van tijd iedereen de bus zal herkennen als de koffie- en evangelisatiebus. We hopen en bidden dat vele daklozen, verslaafden en prostituees de weg naar de bus zullen vinden, waar ze met warmte en liefde zullen worden opgevangen. 

koffiebus TC London
Wij willen graag helpen om de koffiebus gebruiksklaar te krijgen. Er is al ruim 1,000 euro binnen, dus we zijn er bijna! In april willen wij graag een bezoek aan Teen Challenge in Praag brengen, dus dan kunnen we nog meer foto's maken.

koffiebus TC Ierland
In Europa hebben bijvoorbeeld ook Teen Challenge London en Ierland een dergelijke bus. Het is een mooie, praktische manier om mensen met het goede nieuws te bereiken en hen te vertellen dat er een ander leven mogelijk is. Zo zijn er al velen de drempel overgetrokken en het rehabilitatieprogramma begonnen.

4 opmerkingen:

Anita zei

Geweldig. Weer een project geslaagd en een zegen binnen. Nu het gereed maken. Dat gaat vast lukken.Super!

Traveling Light zei

Ja hoor, wij zijn ook erg benieuwd, hopelijk zullen we het resultaat in April kunnen bewonderen!

Wendy Born zei

Die ziet er stoer uit...geweldig! Mooi dat dit gelukt is!

Yvonne zei

Prachtig, wat een mooie bus.