Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 10 oktober 2012

Nieuws + gebedspunten

Lekker buiten werken
Shalom! Een hartelijke groet uit Israel. We zitten heerlijk op een schaduwrijke veranda in kibutz Metzer, waar we bij onze goede vrienden Nahum & Nomi logeren. Een mooiere plek om vakantie te vieren en toch ook een beetje te werken kan je je niet bedenken ;) Van hieruit delen we met veel plezier de volgende nieuws- en gebedspunten met jullie:
Brian temidden van de groep vrijwilligers
  • Gisteren zijn we heel de dag in Netanya geweest, waar we Brian Slater hebben geholpen met de voedseldistributie vanuit de voedselbank aldaar. Vorig jaar hebben we als Stichting 3,000 euro geschonken voor de opzet van deze nieuwe voedselbank. Herinneren jullie je de leuke actie van Mara Kreukniet nog? Zij bakte muffins ten bate van dit project. Gisteren hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe de nieuwe voedselbank, mede dankzij jullie giften, nu opereert. Al vroeg stonden er rijen mensen voor de deur te wachten. Brian laat 5 mensen tegelijk binnen, die wel in het bezit van een stempelkaart moeten zijn. Hij geeft iedereen persoonlijk aandacht door even met ze te praten, ze te zegenen en een grapje te maken. Daarbij komt aardig wat talenkennis kijken: Hebreeuws, Engels, Spaans, Russisch, en Jiddisch. Met een groepje vrijwilligers pakken wij intussen honderden tassen met levensmiddelen in. Gelukkig hebben we ook tijd om een praatje met iedereen te maken, ze een knuffel te geven en we mochten zelfs bidden met Aleksander die zijn overleden vrouw erg miste. 's Avonds hebben we met alle vrijwilligers gedankt en gebeden voor het werk onder deze, veelal oude en eenzame, mensen. De vrijwilligers kwamen uit de USA, Cuba, Roemenie, Oezbekistan, Noorwegen en Holland! Volgende week zullen we ook gaan helpen in de gaarkeuken, waar we onlangs 1775 euro aan mochten schenken.
  • In het derde kwartaal van 2012 hebben we (evenals in het 2e kwartaal) als Stichting wederom ruim 1500 euro kunnen schenken ten bate van het project Stepping Up 4 Servië. Geweldig! Onlangs ontvingen we weer een nieuwsbrief van Teen Challenge Servië, met daarin o.a. twee getuigenissen van totaal veranderde mensenlevens. Mail ons even als je de nieuwsbrief (die in het Engels is) wilt ontvangen. De directors Sasa & Svetlana Ivanovic zijn erg dankbaar voor de hulp die ze vanuit Nederland krijgen. "We hebben het idee dat het licht aan het eind van de tunnel in zicht komt", aldus Sasa, "God heeft ons niet vergeten." We hopen elkaar eind november te zien en spreken tijdens de Europese leiderschapsconferentie van Teen Challenge in Slowakije, waar wij ook een uitnodiging voor hebben gekregen.
  • De 5,000 euro voor het project koffiebus Tsjechië is bijna binnen. We hebben diverse MOOIE 2e hands bussen op het oog, die overigens veel goedkoper in Duitsland zijn dan in Nederland. We willen proberen iets via Duitsland te regelen, daarover binnenkort meer.
  • Voor het volgende project nemen we jullie mee naar... Macedonië! Een land (gebied) met een interessante bijbelse achtergrond. Momenteel is meer dan een derde van de bevolking moslim en tweederde behoort officieel tot de Macedonische orthodoxe kerk. Het percentage evangelische christenen is nog geen half procent; zij hebben het vaak moeilijk. Ook daarover binnenkort meer.
Praktische zaken om voor te bidden: een geestelijke doorbraak bij Teen Challenge Servië, bescherming voor Brian en zijn familie, het vinden van een goede stadsbus voor Tsjechë, wijsheid en leiding van de Heilige Geest in het kiezen van de projecten, uitbreiding supporters voor de Stichting!

5 opmerkingen:

Mirjam zei

Nou, Marja dat ziet er relax uit op de foto. Daarnaast gaaf dat je zo uit mag delen en de mooie dingen die nog op stapel staan;)Lieve groet uit het 13 graden warme Dordrecht.

Traveling Light zei

Jaja, relaxed he! Ik denk dat we hier maar een dependance beginnen ;)

Anita zei

Ik zou zoveel kunnen schrijven... Maar houd het bij " Gods zegeningen voor jullie werkzaamheden, liefde en zorg die jullie zo gul delen met anderen".

Traveling Light zei

Dank je wel Anita, zulke zegen ontvangen we graag en delen we ook graag weer uit!

Mirjam zei

Nou dan vertrek ik met mn gezin daar ook heen hoor;) ben ik lekker op tijd bij de Olijfberg als het allemaal gaat gebeuren;)